Mariann szaftos krumplis tésztája recept


1 kg krumpli
3 fej vöröshagyma
zsír
pirospaprika
só, bors
fél kg kockatészta
A Mariann szaftos krumplis tésztája elkészítési módja:
Az apróra vágott vöröshagymát megdinszteljük a zsíron, félrehúzzuk, hogy a beleszórt pirospaprika nehogy megégjen.A megtisztított, kockákra vágott krumplit beletesszük és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje.Beletesszük a sót, borsot.Kis lángon, fedő alatt puhára pároljuk. A tésztát sós vízben megfőzzük és a kész krumplira öntjük.
Mielőtt beleöntöm a tésztát, krumlinyomóval kicsit szétnyomom a krumplikat, szószos, puha lesz az egész.
Kategória: Tésztafélék receptjei
A receptet beküldte: Mariann63, 2012. márc. 19. 11:47
A mariann szaftos krumplis tésztája elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.