Lazac lefagyasztva, kiengedés után nyersen fogyasztható? (beszélgetés)
CSAKIS A FAGYASZTOTT lazac fogyasztható nyersen, mert a fagyasztás öli ki a lazacból az egészségre káros parazitákat.
Ha friss lazacot veszel, azt is le kell fagyasztani minimum 3 napra -18 fok alá és csak ezután felengedve lehet nyersen fogyasztani.
Ha eddig még senkinek nem lett baja itt a nyers lazactól az azért lehet, mert általában eleve fagyasztva érkezik az árushoz a hal és ott engedi fel, hogy "frissnek" tűnjön.
(Kivétel a speciális, extra drága, bevizsgált sushilazac, de olyat nem hiszem, hogy sokan vennének.
Szóval lényeg: lehet nyersen enni, nagyon finom is, de csakis ha előtte legalább 3 napig -18 fok alá van fagyasztva.
avokádó, uborka, japán omlett,
nézd meg a Planet Sushi vagy a Wasabi oldalán, milyeneket csinálnak még!
Nekem sincs így nagy bizalmam benne, ezért is kérdeztem. :-( Csakhát sokat vettem legutóbb és ami maradt bedobtam a fagyóba..
Te pl mit szoktál még belerakni hal helyett?
mi mindig frissből készítettük, próbáld meg kiengedettből, nekem nem lenne benne bizalmam, elsősorban az ízét tekintve.
Bajotok biztos nem lesz tőle,de az élvezeti értéke nem olyan,mint a frissnek.
További ajánlott fórumok:
- Mely ételeket jobb kerülni a terhesség alatt, illetve mik azok, amik fogyaszthatóak?
- Ha a hús nem nyálkás, és nincs elszíneződve, viszont volt kicsi szaga, akkor az fogyasztható még vagy romlott?
- Ha a szerdán vásárolt húst szombaton sütitek meg lefagyasztjátok 2 napra?
- A xilit nevű édesítőszert fogyaszthatják kismamák is?
- Az egy évvel ezelőtt lefagyasztott Drezdai kalács (Stollen) fogyasztható még?
- A linzertésztás, diós kiflit nyersen lefagyaszthatom-e?