A xilit nevű édesítőszert fogyaszthatják kismamák is? (tudásbázis kérdés)
segíts!
Hol szoktad venni és kb mennyiért?:-)
köszi
:-))
Nem próbáltad.
Sajnos én is találkoztam olyannal, ami nem volt jó, konkrétan keserű volt.
Jó minőségűt kell venni, nem sajnálni rá a forintokat. A jó minőségű tablettának nincs mellékíze.
Nincs mellékíze. Baromi édes!!!
Tablettát és port használok.
Nekem van stívia növényem,ősszel szárítok a leveléből.Főzelékbe szoktam tenni apróra darabolva,semmi mellékíze,és jó édes.
Sajnos pl.piskótához nem jó.
Gyümölcscukrot is használok,gyógyszertárit.Napi 5dkg a megengedett,ehhez nem használ a szervezet inzulint.
25dkg 900Ft.Péknél veszem,rétest is sütnek vele.
A dobozán rajta van:www.nyirfacukor.hu
Még nem néztem meg,de ott biztosan bővebben van róla.Az Alföldön lakunk,erre több városban van a pékségnek boltja.
és az íze?van mellékíze?
te örleményt,tablit vagy a port használod?
A sztívia is jól helyettesíti a cukrot.
30-szorosa az édesítő ereje a cukorhoz képest, viszont nulla(!) a kalóriatartalma. Főzés, sütés és ph-változás esetén sem bomlanak le az ízért felelős steviol glykocid-ok.
Az ára nem kicsit húzós...
Interneten szoktam rendelni.
nagyon jókat hallottam róla
és tényleg rettentően drága
elárulod,h mennyibe kerül,és hogy hol vásárolod?
köszi
A nyírfacukrot ajánlom,nincs benne semmi mesterséges,és még a fogat is védi.GI értéke 7,nagyon lassan szívódik fel.Gátolja a gombák szaporodását,ezért kelt tésztához nem jó.
Lehet sütni,főzni,hidegen használni.Semmi mellékíze,egy hibája van,az ára.
én is szeretem őket!
de diéta szempontjából hasonszőrű sajnos a cukorral.:-((((
Jajj és ezt nem támadólag írom én:D
Csakhogy szegény kis mézet annyian bántják, és a fogyókúra ellenségének állítják be, pedig én úgy szeretem, meg olyan kis hasznos:))
Tényleg érdemes kipróbálni, főleg a fajtamézeket, nem pedig folyton a hárs, vegyes virág, akác trión lovagolni.
bocsika,de most kizárólag a diéta szempontjából kérdezte!
engem nem kell meggyőzni!!!
C5-H12-O5, ez a képlete... Annyira szerintem nem bizalomgerjesztő.
Kukoricarostból vonják ki, több gyümölcsben, zöldségben megtalálható természetes formában. Lehet, hogy szintetikusan előállított xilit/xilitol nem annyira egészséges. Igaz, hogy lassú felszívódású szénhidrát, tehát - ebből a szempontból - jobb mint a cukor.
A cukor kalóriaértékének 2/3-át tartalmazza.
Szerintem - kismamaként - inkább egyél 30%-kal kevesebb cukrot. (Inkább mézet, ne cukrot.) Kalóriában ugyanannyi, mintha xilitet ettél volna, csak kevésbbé lesz édes. Azt meg lehet szokni.
Ki tudja, hogy mikor kerül napvilágra olyan tanulmány, hogy a xilitol még sem egészséges, hányan és hogyan haltak meg tőle...
Az lehet, de..:
"A fehér cukorral ellentétben a méz nem borítja fel az anyagcserét, mivel többek között többféle B vitamint, főleg B1 vitamint tartalmaz, amely az enzimekkel együtt különleges hatással van a cukrokra, és sokféle nyomelem is található benne, amik enzimkatalizátorként működnek. Több klinikai vizsgálat azt mutatta ki, hogy elősegíti az ásványi sók, főleg a kalcium és a magnézium bejutását és beépülését a szervezetbe. Erről az is tanúskodik, hogy nem borítja fel a zsírok metabolizmusát, tehát nem okoz folyamatos súlynövekedést, mivel a fehér cukortól eltérően ez nem üres energia, hanem segíti az anyagcserét és a tápanyagok felszívódását."
Ezenkívül(a többit már nincs kedvem beírni), bizonyos fajtamézek különféle betegségeket gyógyítanak, és mivel jóval édesebb a cukornál, alapvetően kevesebbet kell belőle használni. Egy szelet csoki helyett egy kis kanál mézzel megússzuk a napi édességfogyasztást.
És utána nem leszünk farkaséhesek megint, mert nem olyan gyorsan szívódik fel, mint a közönséges fehércukor.
Nyugodtan használhatod a xillitet és a nyírfacukrot is.
Én használok itthon xillitet,sokkal tisztább ízű mint a hagyományos cukor,ugyan úgy kell használni is(sőt még kevesebb is elég belőle).és nincs tőle hasmenés-gyomorpanasz-kellemetlen mellék íz.Én csak ajánlani tudom.
Ha adhatok tippet inkább a vaterán vedd meg az 1kg 2500Ft,mert elsőre gyógyszertárban fél kg vettem 1800-ért.
igen,ez igaz...
akkor marad a xillit!:-)))
Hát igen, le kéne szokni róla...
Csak hát édesen szép az élet :-)
Meg a 160g CH-ból sokat elvesz az a kis méz is ám :-(
További ajánlott fórumok:
- Stevia (sztívia) természetes édesítőszer
- Aspartam és egyéb édesítőszerek
- 2 éves korú gyermeknek szoktál adni Bolero italporból készült italt? Ugyebár édesítőszerrel készült...
- Mely ételeket jobb kerülni a terhesség alatt, illetve mik azok, amik fogyaszthatóak?
- Xilit vagy eritritol? Melyik a jobb édesítőszer?
- A 90 napos diéta alatt fogyaszthatok édesítőszerrel készült üdítőt?