Látva sok vevőt hogy köhögve, náthásan a kezét szája elé... (beszélgetés)
Ez a fórum egy anonim vallomáshoz nyílt.
Tényleg, komolyan 40-50-60-70 éves emberek, és nem ismerik az alapvető higiéniai szabályokat!
Most a demenseket, fogyatékosokat nem számolom bele, mert általában felügyelet alatt vannak!
Furcsa lesz amit mondok, de rájuk kell szólni, nem veszik észre magukat annyira primitívek!
A te érdeked is! Konfrontálódni kell!
Vagy megeszed a koszos-vírusos zsömlét?
A kovidnál ugyanezt csinálták, végig köhögtek-prüszköltek-fogdostak mindent, utána jutott eszükbe hogy jaaa, a maszk!!
Annyira, de annyira primitívek!! 😫
Pontosan.
Zacskó ráhúz ,kiemel és kész.
Nem vacakolok a csipesszel.
Amit idáig próbáltam minden.
Lehet amit eszek, az is okoz valami más gondot idővel, de néha muszáj egy-egy szendvicset is vinni a munkahelyre.
De köszönöm, hogy megosztottad, akár nem is tudhattam volna róla.
Isten bizony sokáig itthon sütöttem.
Kenyeret magamnak csak Norbi kenyeret veszek, mert az egyáltalán nem emeli meg a cukromat, míg egy zsemle, vagy kifli igen. Ez csomagolva van gyárilag.
Pékárút viszont olyan péknél veszek, ahol külön van a kiszolgálás, és külön a kasszázás.
Mindent nem lehet elkerülni az tény, de az üzletek sokasága miatt, tudok élni a választáslehetőségével.
Vásároltam már pl. LIDL-ben, amikor előttem öntötték ki , vagy tették ki a tálcát.
És tényleg nem bántásként írtam Neked, csak ilyen hülye vagyok, én ezt el-és beismerem.
Nekem mindig a táskám oldalsó rekeszében van, csak erre a célra használom, nem a használt papír zsebkendők között!
Kifordítom, és a belső felével veszem ki az árut, ha végeztem, visszafordítom és elteszem.
És amit megfogok, azt ki is veszem, nem dobálom vissza, mert nem tetszik!
De az benn van a pakliba, hogy esetleg már jól összefogdosta valaki, amit nem láttam, ezt nem tudom kikerülni.
Más vásárló sem!
Láttam én a húsos részlegnél is olyat, hogy a gumikesztyűs kezével igazgatta, fésülgette a haját az eladó.
Te hogyan kerülöd ki az ilyeneket? Azt ne mondd, hogy akkor nem vásárolsz!
De azt is megfogod, ha más szemszögéből nézzük.
Mármint otthon, vagy a szatyrodban, zsebedben hever, vagy bárhol, csak számodra steril, idegen számára már nem él az állítás.
Igazad van, bár engem nem érint.
Több éve nem veszek péksüteményt. A kenyerem előre csomagolt.
Nálam mindig van erre a célra rendszeresített nejlon zacskó, amivel megfogom.
Előfordult, hogy bizony rászóltam a nénire, ne tapogassa össze kézzel a zsemléket.
De télen látni, hogy a kabátúja is súrolja a pékárút, néha odébb is taszítja.
Ez akkor "szép" amikor a hajléktalan nyúl be.
'Naja, valami hasonló készülék is elég lenne, mint az Éretlenek című francia filmben volt, a tanítást segítő robot, ha helytelen választ adtak, ment a pofon.
Tökjó lenne itt is egy kézre csapó robot, ha nem csipesszel nyúlnak a termékért. :)
Én itt a helyi kis boltban is használom a csipeszt.
A 21.században élünk: internet, chatgpt, AI, stb. az alap dolgok tudása meg hiányzik. Szomorú.
A csipesz, amivel meg lehet(ne) fogni a kiválasztott péksüteményt - nem véletlenül van kitéve. De a vásárlóknak csak a töredéke használja.
A kultúra hiánya tapasztalható az életnek szinte minden területén.
További ajánlott fórumok:
- Mérges lennél a kollégádra, ha náthásan dolgozna vagy megértenéd?
- Mostani helyzetben náthásan bemennél dolgozni?
- IQOS-t használók, ti betegen, náthásan torokfájósan is ugyanannyit szívtok belőle?
- 15 hónapos kisfiam náthásan kapott oltást, azóta nyűgös, és nem akar enni. Mit tegyek?
- Borzalmas fejfájás náthásan, mi segíthet?
- Ápolók segítsetek! Szoktatok náthásan dolgozni menni vagy nem?