Láthatás vagy elvitel? (beszélgetés)
Én megkérdezném itt a válaszolókat, van e gyerkőcük, elváltak e?
Ha a válasz igen van gyerekem de nem váltam el, akkor nem tudhatják milyen nehéz egy anyának elengedni a gyereket még olyan esetben is ha tudja hogy az apja eltudja látni s megbízható. igazából ezt az tudja aki ebben a cipőben van.
Én sem merem elengedni mert nem megbízható az apa, de nem nyitok vitát nem az én topicom. :)
Itt nem a szulö joga a relevant itt a gyerek jogarul van szo .
Gyereknek ehuforma joga van mind ket szulöhöz.
Ezt inkab a te esetetben tamogatnam es örulnek neki .
Bocsi, nő vagyok, régen közös hoxánk volt de már csak én használom :)
Apuka ritkán jön mert a jelenlegi barátnőjét zavarja a jelenlétem.
Én pedig pont ezért nem örülnék az elvitelnek, mert lassan már meg sem ismeri a kislány. Ebben a helyzetben a gyermeknek jobb lenne ha apa látogatná és ha bízik s kötődik akkor vinné el. Nem tudom mire lehet számítani a bíróságon, de nem hiszem hogy jót tenne neki ha hirtelen kiszakítanák innen.
Nem egy sértett anyuka vagyok, már lassan 6 hónapja hogy az apja elment, de tudom hogy a gyereknek mi lenne jó.
Tök változó. A jog semmi különbséget nem tesz a gyerek kora szerint. Egyedüli szempont, hogy mi a legjobb a gyereknek.
A döntés függ a gyerek-szülő kapcsolat milyenségétől, a kapcsolattartásra jogosult szülő megbízhatóságától, a körülményektől, ahová vinné a gyereket, melyik szülő tudja jobban alátámasztani, amit ő kér, az adott bíró által kialakított gyakorlattól, stb,stb, stb.
Egy három év alatti gyereknél láthatás van az otthonában vagy el is lehet vinni otthonról?
Még nincs meg a hivatalos végzés, de érdekelne mire lehet számítani
További ajánlott fórumok:
- Hol zajlik a láthatás?
- Gyerektartás fizetve, láthatás mégsincs.
- Lehet a gyermeket jogi úton kötelezni a láthatás betartására?
- Segítsetek légy szíves, gyermek láthatás témában, minden tanácsot elfogadok.
- Mit tehetek, ha anyám bírósággal fenyeget az unokái láthatása miatt?
- Ha nem fizet az ex gyerektartást, visszavonható a gyerek láthatási joga?