Lassú ember vagyok. Mindenben. De ez a Lidl-es kasszánál... (beszélgetés)
Ez a fórum egy anonim vallomáshoz nyílt.
Ja, én nem szoktam a mögöttem állók arcát figyelni. Én is kivárom a sort, ő is tegye ugyanezt.
De te csak ne fotózgass, hanem pakolj sebesen :D:D
Az, hogy lassú vagy mindenben, a magánügyed, nyilván meg tudod szervezni az életedet így is, minden rossz érzés nélkül. De, mint tudjuk: az idő pénz. Az, hogy mire fordítod (pazarolod) az idődet, szintén magánügyed, de az már nem, ha mások veszítenek időt miattad. A magam részéről mindent elkövetek, hogy minél előbb végezzek a pénztársorban, ne tartsak fel másokat: a kártyáimat előkészítem (telefonos app-ot még nem használok, de ha rákerül a sor, azt is megoldom majd), az árucikkeket olyan sorrendben rakom a szalagra, hogy a nehezebbek legyenek elől, úgy rakom a szintén előkészített szatyrokba.
Az igaz, hogy a pénztárosok eszméletlen gyorsak; és még nem tudtam eldönteni, hogy csodáljam, vagy sajnáljam őket. Vajon kiszámolta valaki, hogy egy műszak alatt hány mázsányi árut mozgatnak meg?
Dettó. Ott állunk sorban már vagy tíz perce, nézegetünk mindenfelé, aztán mikor mondja neki pénztáros az összeget, elkezd kapkodni a táskájába, zsebébe, totál váratlanul éri, hogy fizetni kell. Spar alkalmazásnál aktiválni kell valamit - nekem nincs szerencsére-, szerencsétlen pénztáros már lehúzott 11 ezer ft-nyi árut, de még mindig keresi a terméket az appban.
Aztán nem mérik le a zöldségárut a részlegen, nincs rajta vonalkód... sokan nem visznek táskát, sőt bevásárlókosarat se, ellenben túlvásárolják a két kéz kapacitását, hát azt megvárni, míg felnyalábolják hónaljakba, könyökökbe, kezekbe a cuccaikat, roppantul szórakoztató.
Ha valaki lassú, az nem negatívum, hanem tulajdonság. Ebben a felgyorsult világban sokszor hátránynak éled meg, pedig előnye is van, pl. biztosan jobban átgondolsz dolgokat, vagy el tudsz időzni egy-egy dolog fölött, amit mostanában sokan nem tudnak, pedig fontos lenne.
A konkrét esetről én is így gondolom: a saját leggyorsabb tempódban érdemes eljárni a pénztárnál, hogy lehetőleg senkit ne tarts fel, de ha így is várni kell rád, hát akkor várnak. Te is vársz másokra. Nem a te hibád az a baromság, hogy a vevőtől is azt várják, hogy zsonglőrbe oltott villámként viselkedjen.
Nincs a kezemben a telefon. Pakolom ki az árukat két kézzel.
Nem telefonnal fizetek. A bankkártyát csak azután veszem elő, amikor az árukat már beraktam a bevásárló kocsiba.
Igazad van abban, hogy a mögöttem álló csináljon, amit akar.
Tudomásul kell venni, hogy nem mindenkinek azonos a tempója. Várjuk meg, ameddig a másik pakol, majd fizet.
Kedvelem a Lild-t, sokszor vásárolok ott, de ez az őrült hajtás a pénztárnál nekem sem tetszik.
Ha jól tudom nézik az idejüket, h milyen gyorsak. Pont mint a telefonos ügyfélszolgálaton h mennyit beszélnek 1-1 emberrel. Nezd meg a sparban uloket....azok nem kapkodnak.
Amúgy meg ezen ne stresszelj. Nem mindenki pörgős es minek is az? Csinald úgy ahogy neked kényelmes es szard le mit gondol a másik 😉
Szerintem nem olyan nagy varázslat ez. Mire sorra kerülsz legyen a kezedben a telefon, feloldott képernyővel, és a kártyád. Lidl kártyát becsippantod, egyik szemed a kijelzőn, a másikkal pakolsz. Amikor végeztél, érinted a kártyát, és kész. A mögötted álló, meg csináljon, amit akar.
Én azokat tudnám a Holdra lőni, aki ráérősen elpakol, majd elkezdi kutatni a táskában, a tárcája után.
Ami a Lidlben megy a kasszáknál,az embertelen!
Mint az állat,úgy kell pakolni!Maximális dobáló sebesség!
Csak tudnám mire ez a hajtás?
Én megértem aki egy kicsit lassabb!
Ne húzd fel magad az ilyesmin!
Ha az utánad lévő idétlenkedik, hagyd rá! (Illetve, ha futja a türelmedből, mosolyogj rá kedvesen, bocsánatkérően!)
Gondolom még rá is stresszeltél.
Pedig nem kellene,,számtalanszor voltam pénztárban mikor csak úgy repültek a dolgok elém,,az üdítő csak úgy gurult a kosárba,,ilyenkor (nem nagyon) de észrevehetően lassítok.Idő kellett hozzá hogy ne kezdjek el kapkodni én is és csak szórni a holmit.Már tudom.Meg használom az önkiszolgáló kasszát,,szóval nyugi:))
További ajánlott fórumok:
- Miért keresnek a nők mindenben kifogást, illetve miért nem tetszik nekik soha semmi?
- Szép... - Mindenben és ragozottan is /Szépre száll a füst, Te vagy a legszebb.../
- Ti randiznátok olyan pasival, aki mindenben szimpatikus, de hiányzik 1 foga?
- Mit ehet az, akinek ki kell zárnia a növényi eredetű olajokat, az azokat tartalmazó ételeket? Mindenben van:S - ételallergia miatt-
- Így hogy lehet leélni egy életet? Párkapcsolatban mindig hasonló a gond és a munkában, mindenben rosszul teljesítek.
- Van köztetek olyan, aki azért nem kedveli a nyarat, mert mindenben izzad a lábinkója?:)