Laptopot, vagy inkább számítógépet gyereknek? (tudásbázis kérdés)
:DDD
hát igen, mert az nagyon fontos.
Nalunk ( bár inkább a férjem jatszik) arra asztali szamitogep van, ugynis evről evre nagyobb az uj jatekok gépigenyé. Míg a "nagxgépben" alkatreszenkent is tudsz cserelni, ujitani, javitani (uj videokartya, több RAM, stb) addig a laptopot komplettul cserelned kell.
Bár én csak annyira ertek a dologhoz, amennyit a ferjemtől elcsipek, ha élvezetesen ( nem akadozva, jo grafikaval) akar a gyerek jatszani, hosszu tavon biztos hogy jobb befektetes a szamitogep.
Netezni meg szorakozni űtkozben telefonon is lehet, vagy ha jófiú lesz, kap kesobb egy tabletet :)
bolondság szerintem játékra laptopot venni.
- asztali gép kényelmesebb (nagyobb monitor, nem kell lefelé nézni a képernyőt)
- asztali gépben cserélhetőek az alkatrészek, bővíthető (mert a játékok gépigénye évről évre nő). laptop nem bővíthető
- ugyanolyan teljesítményben az asztali gép olcsóbb.
laptopnak egyetlen egy előnye van: hordozható. (viszont ez is csak akkor igaz, ha elég kicsi, tehát kis monitorral, lehetőleg minél kisebb méretben... viszont ez ugye játékhoz nem optimális)
viszont: szerintem kérdezd meg a gyereket, mert hátha konkrét elképzelése van mit szeretne. mert hiába logikusabb meg jobb egy asztali gép, ha neki mindenáron laptop kell valamiért, akkor úgyis csak annak fog örülni:)
Nalunk ( bár inkább a férjem jatszik) arra asztali szamitogep van, ugynis evről evre nagyobb az uj jatekok gépigenyé. Míg a "nagxgépben" alkatreszenkent is tudsz cserelni, ujitani, javitani (uj videokartya, több RAM, stb) addig a laptopot komplettul cserelned kell.
Bár én csak annyira ertek a dologhoz, amennyit a ferjemtől elcsipek, ha élvezetesen ( nem akadozva, jo grafikaval) akar a gyerek jatszani, hosszu tavon biztos hogy jobb befektetes a szamitogep.
Netezni meg szorakozni űtkozben telefonon is lehet, vagy ha jófiú lesz, kap kesobb egy tabletet :)
ezek az enyémen elmennek....
árfüggvénytől számítva szívósok.
javításuk viszont drága.
főleg játékokra: gta, mester mc és hasonlók.
mennyire szívós egy laptop? és javítható?
Én ha most vennék, akkor egy jó asztali gépet vennék, SSD tárolóval, és egy 22-24 colos full HD monitorral,
Hordozni meg egy transformer Pad-et.
A laptop is számítógép. Az asztali számítógépnél kényelmetlenebb, kisebb, drágább.
Viszont hordozható.
ezt mondta egy ismerősöm is! viszont egy másiknak meg 2 gyereke játszik laptopon. persze kérdés, hogy hosszútávon meddig bírja a gép...
akkor inkább számítógép?
További ajánlott fórumok:
- Mi árt jobban a gyereknek? Az ordibálás vagy egy-egy pofon?
- Helyes dolog a boltban még fizetés előtt odaadni a gyereknek a csokit, kiflit enni?
- Anyának lenni, vagy inkább gyereknek?
- 3 éves gyereknek megéri még 12 colos biciklit venni, vagy inkább eggyel nagyobbat?
- Hány éves korban vennél először a gyereknek laptopot, telefont, tabletet?
- 5 éves gyereknek számítógépes játék