Lángoshoz fokhagyma krémet hogy csinálnátok? (tudásbázis)
Viszont hamár receptek...ezt nézzétek meg...:)
én is ilyesmit szoktam csinálni
szeretem a krumplis lángit:)
1 kg liszt,
25 dkg burgonya,
2.5 dkg friss élesztő,
1 csapott tk só,
fél liter tej
olaj a sütéshez
Nekem ez vált be. Krumplit megfözöd, áttöröd, liszt, kovász, összegyúrod, kelni hagyod meleg helyen. Lisztezett deszkán durván két ujjnyira kinyújtjuk és kuszaggatjuk 8én kompótostállal szoktam). aztán még a kezünkkel óvatosan megnyújtogatjuk és forró olajban kisütjük. Anyukám úgy tanította, hogy elöször a lisztes felét rakod bele az olajba...és egész gyorsan készen van ;-)
A tejbe az élesztö mellé egy csipet cukor is kell!!!
Én a fokagymás trutymóval szoktam az egész lángossütést kezdeni. Bevallom én bazsalikomos olívaolajba szoktam belenyomni a fokhagymát, ezt be a hütöbe, had gondolkodjon ott, amíg a tésztával agyusztálok...
én sem kenném rá
fini házi lángira
de én is úgy csinálom ahogyan te
ez lemaradt:
# Az élesztőt feloldjuk a langyosra felmelegített tejben, s hozzáadjuk a kis cukrot.
# Egy tálba beleszitáljuk a lisztet, s hozzákeverjük a sót.
# A lisztbe egy kis mélyedést készítünk, beleöntjük az élesztős tejet, s egy kicsi lisztet kavarunk hozzá, s hagyjuk pihenni 10 percet meleg helyen, egy ruhával letakarva.
# Ezután hozzáadjuk a tejfölt, és a kefírt, és összedolgozzuk a tésztát. Túl sokáig nem kell dagasztani, elég hamar elválik a kéztől. Ha kicsit lágy, egy kis lisztet adhatunk hozzá, de vigyázzunk, a lángostészta ne legyen kemény.
# Amikor kész, hagyjuk pihenni 20-30 percet. Ennek a tésztának nem szükséges sokáig kelnie.
# Készítsünk elő egy serpenyőt, s öntsünk bele olajat. Az a jó, ha bőven öntünk bele, mert akkor a lángos nem szívja magába. Forrósítsuk fel az olajat. /Egy kis próbatésztával ellenőrizhetjük a megfelelő hőmérsékletet./
# A tésztából tépkedjünk le sárgabaracknyi golyókat, s egy kicsit húzogassuk szét lángos alakúra, de még ne a teljes méretre. Amíg az olaj melegszik, ezek még kelnek egy kicsit /kb 5 perc/.
# Fogjunk a kezünkbe egyet közülük, s kezdjük laza mozdulatokkal körkörösen széthúzni a megfelelő méretűre, s tegyük bele az olajba.
# Süssük mindkét oldalán kb. 1-1 percig, s amikor megfelelőek, szedjük ki papírtörlvel kibélelt tálba állítva. Amint a következőt is beraktuk az olajba, sózzuk meg a már kivett kész lángost mindkét oldalán ízlés szerint.
# Tálaljuk fokhagymával, tejföllel, sajttal, ki hogy szeret
Ez szerintem tuti:)
csak a fokhagyma krémet nem tudtam hogy kell rá.De kipróbálom a snidlingeset meg a vizeset is.Valamelyik csak sikerül.
Találtam egy nagyon egyszerűt:
* 50 dkg finomliszt
* 1,5 dl tej
* 2 dl kefír
* 2 ek tejföl
* 2,5 dkg friss élesztő
* fél marék só
* 1/4 mk cukor
úh ez jól hangzik.:)
Na ki is próbálom.köszi:)
huhúúú, ezek nálam is vannak :)
még sosem sütöttem lángost, de most megpróbálkoznék vele
Sziasztok!
Jöhetnek lángos receptek is.:)
Van itthon liszt,kefír,tejföl,tojás,élesztő.Kell mg valami szerintetek?
Köszi
További ajánlott fórumok:
- Ti mit csinálnátok, ha kétes üzeneteket találnátok a párotok Facebook-ján?
- Mit csinálnátok azzal a személlyel, aki elrontja gyermeketek lakodalmát?
- Mit csinálnátok a helyemben? :S
- Ti mit csinálnátok ebben a helyzetben?
- Ti mit csinálnátok a helyemben? Voltatok már ilyen helyzetben? Szerelmes vagyok?
- Lángoshoz a fokhagymás mártást, hogyan kell elkészíteni?