Lángos teljes kiőrlésű lisztből recept
A Lángos teljes kiőrlésű lisztből hozzávalói:1 gramm fruktóz
250 gramm teljes kiőrlésű liszt
0. 5 dl tej
175 gramm kefir
2. 5 dkg élesztő
1 tojás
1 kávés kanál só
A Lángos teljes kiőrlésű lisztből elkészítési módja:
Az 2. 5 dkg élesztőt és az 1 gramm fruktózt beletesszük a 0. 5 dl langyos tejbe és felfuttatjuk. A 250 gramm teljes kiőrlésű lisztet, a 175 gramm kefirt, a tojást és a sót is összekeverjük. A felfuttatott élesztővel jól kidolgozzuk, hogy egy lágyabb tésztát nyerjünk, majd betesszük a hűtőszekrénybe legalább egy éjszakára pihenni. Célszerű a tál tetejét letakarni. Másnap kivesszük a tésztát a hűtőből, az étolajat jó forróra hevítjük. A tésztából olajos kanállal kis gömböket veszünk ki, kézzel széthúzogatjuk jó vékonyra és a forró olajba tesszük. Mindkét oldalát aranybarnára sütjük, a meleg lángost ízesítjük. A lángos csak frissen jó és mivel a tésztája 1 hétig is eláll a hűtőszekrényben, mindig annyit süssünk ki, amennyit egyszerre megeszünk!
Kategória: Tésztafélék receptjei
A receptet beküldte: d781f12808, 2010. júl. 28. 11:24
A lángos teljes kiőrlésű lisztből elkészítési módja és hozzávalói.