Lakáshitel, adós szerepkör átvállalása? Lehetséges? (tudásbázis kérdés)
Az nem derült ki, hogy kinek a tulajdonában van a lakás.
Ha a jelenlegi adós a lakás tulajdonosa is (akár részben), és ez is változna, akkor kell az adásvételi, de ha nem tulajdonos, 'csak' adós, akkor nem kell.
Amikor megvettük a házunkat, én is csak a hitelben voltam benne, de tulajdonos nem voltam és lettem.
Nem, nem egyről beszélünk.
El kell menni a bankba mindhárom félnek és ott el fogják mondani milyen lehetőségeitek vannak.
Az új adósnak új hitelszerződést és adásvételi szerződést kell kötnie ingatlant (tulajdonrészt) vásárol bankhitelből, amelyen a bank jelzáloga van.
Az új adósnak minden banki vizsgálaton át kell mennie (és az adóstársnak is).
Nem, úgy nem lehet!
Az új adóssal be kell adni egy hiteligénylést, a hitel célja az lesz, hogy a másik hitelt kifizessétek, azaz hitel kiváltás lesz.
Mindent újra megvizsgálnak és döntenek, hogy megkapjátok e a hitelt.
Olyan nem létezik, hogy csak adóst cserélnek.
De akkor egyről beszélünk? Az adós cserélődik. Nem az ő nevén lesz a hitel, illetve nem ő lesz a tulajdonos.
Az életkora meg a jövedelme kb ugyanaz mint a mostani adósnak. Remélem alkalmas a bank szerint is.
Szerintem ezt hitelkiváltással lehet megoldani.
Együtt menjetek be a bankba és beszéljétek át az ügyintézővel, hogy milyen lehetőségek vannak. Azt gondolom, hogy az adóstárs+új adós felvesz egy hitelt, aminek a hitelcélja az előző hitel kifizetése.
A jelzálog ugyan úgy be lenne jegyezve, mindent ki kellene fizeti és beszerezni, pl. értékbecslés, stb.
Amikor az új hitel folyósításra kerül, akkor egyből betörlesztődne a régi hitel, amivel a régi adós kikerülne a hitelből.
További ajánlott fórumok:
- Fél év alatt 20 kg minusz! Lehetséges diétával és mozgással?
- Akkor ha most szeretnék lakáshitelt felvenni ráfáztam a gazdasági káosz miatt?
- Lapos has rövid időn belül. Lehetséges?
- Eurós vagy Forint alapú lakáshitel?
- Iskolai érdemjegy kijavítása lehetséges?
- Szerintetek lehetséges, hogy a lakáshitel törlesztőrészlete a duplájára nő?