Lakáshitel 2011 (beszélgetés)
Szia!
Mi tavaly vettünk fel hitelt.Igaz nekünk hitelközvetítő intézte a hitelt de 0% önerővel vettük meg a házat.Mi úgy kerültünk hozzá,hogy annyi pénzünk volt mint az önerő és nem tudtuk volna befejezni.De megoldotta.
Az önerő 25% amúgy.
Az összes törlesztőrészlet(lakás,autó,személyi kölcsön vagy akármi) nem haladhatja meg kettőtök nettó fizetésének a 60%-át.
Bár nekünk szerencsénk volt mert a megvett házunk a dupláját éri annak amennyiért vettük.
Ja és annyi ,hogy hiába ér a hát 15milliót ha az eladási ára 7millió és kapnátok mondjuk 12 milliót nem adnak többet 7 milliónál 1 forinttal sem!És mi is egy banktól kaptunk csak hitelt!
Amikor sikerül eladnunk a házunkat, tutira hogy egy időre albiba megyünk. Sokkal kevesebb a gond vele, nem kell fizetned illetéket, ha valami elromlik, nem a te gondod, stbstbstb.
Csak az a gond, hogy a bérlakásrendszer itthon sz.rt se ér.
Köszönöm a hsz-at. Nagyon szomoru a helyzet:(((
Egyik barátnőm azt mondta hogy ő inkább maradnak albérletbe,mert nem fizetnek annyit mintha törlesztőt fizetnének....kezdem azt hinni hogy jol teszik:(((
Mostanában képtelenség lakáshoz jutni? Ezek elég szigorú feltételek:(
Én mondjuk nem venni akarok, hanem eladni, de ha senki nem kap hitelt, akkor nem fogom tudni eladni a házunkat. Ördögi kör:(
A lakás értékének a 70%ának a 80%a a max. Az érték nem az adásvételi ára, hanem a bank által felbecsült érték. Most vettünk lakást, sajnos van tapasztalat. :(
A többit be kell mutatni fedezetként.
Mi tavaly akartunk, de nem vettünk.
Akkor munkáltatói kellett, az önerőnek a lakás értékétől függően 20 vagy 25%-nak kell lennie. 9 millió hitel esetén (mi 10-et akartunk) 250 ezres nettő fizetéssel rendelkeztünk, de a törlesztő részlet mértékétől függ a fizetés. Mert a törlesztő részlet a jövedelem bizonyos százalékát veheti el. Ami 9 milliónál kb. 100.000 ft-os havi törlesztő, bár függ attól hány évre veszitek fel. Érdemes elmenni egy bankba, költségmentesen adnak információt erről részletesen, és ott még is csak jobban átlátod a dolgokat.
Szia!
Én nem vettem fel mostanában, de azt hiszem a 11 milliós házhoz kevés a 2millió ft. Általában úgy tudom olyan 60-70%-ot adnak max. (vételárét), és a hitelezés előtt a bank felértékeli a házat, ahhoz képest mondják meg a max felvehető összeget.
Egyébként talán a bevételed 25%-át nem haladhatja meg a hitel törlesztő összege.
De lehet mostanában szigorítottak a sok bajba jutott hiteles miatt.
Sziasztok,
Vett el mostanában valaki lakáshitelt?? Milyen feltételekkel adnak? Pl. Egy 11 millios házhoz,van 2 millionk. Mennyi jövedelem kell?Hogy tuti megkapjuk? Mennyi munkaviszony?, Milyen papirok? Köszi a válaszokat előre is.
További ajánlott fórumok:
- Akkor ha most szeretnék lakáshitelt felvenni ráfáztam a gazdasági káosz miatt?
- Eurós vagy Forint alapú lakáshitel?
- Válás, lakáshitel gond, tudnál segíteni?
- Ha adóstárs vagyok, kaphatok lakáshitelt?
- Megkaptátok már a lakáshitelhez kapcsolódó adóigazolást?
- Szerintetek lehetséges, hogy a lakáshitel törlesztőrészlete a duplájára nő?