Kutyánál égési sérülésnél mit lehet csinálni? (tudásbázis)
Igen, bizony.
A kutya tappancsát kezelni azért nehezebb, leszedik a kötést általában.
Szombaton este nyilván azt keni, ami van otthon.
Ha van autója, esetleg elmehet egy ügyeletes patikába, attól függ, hol lakik.
Ha eleve Betadin van otthon, akkor hétfőig azzal is lehet kenni.
Én is meg lennék lőve, ha szombat este kellene valami gyógyszer, mert nekem az utolsó buszom 5-kor megy a városba, és majd fél tízkor visz haza szombati napon.
Szombaton este kérdezte.
Én is az állatorvost mondtam volna, de vannak helyek, ahol hétköznap sem könnyű állatorvosi rendelőt találni, én magam is ilyen helyen élek.
Utánanéztem, mert tényleg nem hallottam róla.
Az remek lehet, ha hétvégén is van valahol a közelben állatpatika nyitva. Nálunk még a városban sincs ilyen nyitvatartással.
Nálunk is felugrott egy tapasztalatlan cica a tűzhely tetejére.Szerencsére még nem volt nagyon forró, mert ijedtében futott is rajta egy kört, mire fel tudtam kapni.
Kis hó volt kint, kivittem, beledugtam a talpait a hóba. Nem hólyagzott fel.
Van parázsdarab is, ami fekete...
Mindegy is, az adott kutya hogyan égett meg, én is remélem, hogy sikerült valahogy lekezelni.
A Kék Lukács tényleg a legjobb, azt nem tudtam, hozzá tud e jutni a fórumindító szombat este.
Bízom benne, hogy a Bepanthen is segített már picit és hogy nem szenved a kutya.
Légyszi írj az állapotáról!
.. amúgy nem tudom, hogy éghet meg egy kutya lába 😲 feltéve, ha nem tűzből mentett valakit.
Ez a kék lukács egyébkéntelőttem teljesen ismeretlen.
Ami viszont jól hámosít, az a régi állatorvosok által használt Mikulitz kenőcs. Szabadon is kapható.
Betadin, kék lukács.
De szerintem próbàlj ügyeletet keresni a környéken,ahol laksz.
Ha megírod a települést esetleg valaki tud ajánlani dokit.
Oldszpájsz jó lesz szerinted, vagy valami Hugobossz szintű cucc elég?
Eszméletlen dolgokat tudsz írni.
Remélem, sosem lesz erre szükségem, de jó tudni.
Hogy jóddal is át kell nedvesíteni, az azért nem lehet nagy öröm az állatnak, de ha ilyen sebe van, mint a képeken szereplőnek, akkor talán az a kisebbik baja.
Szegény kis jószág.
Kristálycukor biztos van otthon, próbáld ki, embereken is alkalmazzák.
A kristálycukor kiválóan felhasználható sebkezelés céljára, különösen a szennyezett, fertőzött sebek kezelésére úgy, hogy semmiféle antibiotikumot vagy kenöcsöt nem használunk.
Ha tudod fertőtlenítsd alkohollal, sebbenzinnel a sebkörnyékét, a szőrt vágd le a seb környékéről, és sok-sok cukrot szórj a sebre, majd kötözd be.
Menj már a csodaszereiddel.
Arcszesz, amiben illatanyag is van, és őrülten csípi a legkisebb sebet is???
Mondd, volt már kutyád?
A bepanthen-t ne hígítsd.
Akár kamillateában, akár tiszta vízben mosd meg azt a praclit. Most az a lényeg, hogy gennyes lehetőleg már ne legyen.
Nem tudom, Bepanthen kenőcsöd vagy folyadékod van-e. Azt a tisztítás után tedd rá.
További ajánlott fórumok:
- Egyedül akarom végig csinálni! Mire vigyázzak? Tapasztalt anyukák segítsetek!
- Mit fogsz csinálni/csináltál a hétvégén?
- Egyszerűen csak végig szeretném csinálni végre! Tarts velem!Együtt könnyebb!
- Értem én, hogy járvány van, de mit lehet itthon csinálni hónapokig, ha minden bezár?
- Ki miket szokott csinálni az ágyban?
- Párotoknak szoktátok kézzel "végig" csinálni?