Mitől lehet feszültebb a kutyám szeles időben? (tudásbázis)
Közben érdekes megfigyelést tettem. Ha kint hagyom a kennelben, ott nem fél.
Lehet, hogy a házban más a zaj, ha fúj a szél.
Mivel mentett kutyáról van szó, biztos hogy összekapcsolja az előző életével és ez befolyásolja.
Szocializálódnia kell, ehhez viszont sok türelem és odafigyelés kell.
Az én kutyám nem mentett,(hivatásos tenyésztőtől vettem 2 hónaposan, most 4 éves) de pl. a petárda és a tüzijáték hangjától világgá tudna menni. Ilyenkor ki sincs engedve.
Biztos fogsz kapni tanácsot az állatorvotól, de addig is sok odafigyelést és kitartást kívánok!👍
A cikkben amit belinkeltél nagyon érthetően le van írva minden.
Rákerestem a neten:
Sziasztok!
Érdekelne, hogy van-e itt valaki, akinek a kutyája szeles időben feszültté válik és szemmel láthatóan fél, ha kint erős szél tombol. Nekünk borzalmas éjszakánk volt (kutyus bent van a házban velünk), egész éjjel nyugtalan volt, idegesen lihegett, úgy tűnt, mintha egyértelműen extra védelmű vackot keresett volna, de sehol sem volt jó neki. Azóta totálisan ragacs üzemmódban van, ha wc-re megyek, majdhogynem ő ront be hamarabb. Arra is gondoltam már, hogy mivel mentett kutyus, hátha a múltjában történt vele valami, és rossz tapasztalata van a viharos széllel.
Van ötletetek, hogy mit lehetne ilyenkor tenni?
Jövő héten megyünk oltásra, majd az állatorvost is megkérdezem. Köszönöm, ha kapok tanácsokat!
További ajánlott fórumok:
- Meghalt a kutyám
- Milyen nevet adjak a kutyámnak?
- Elvetetnéd, ha még időben kiderülne hogy súlyosan beteg a babád?
- Mit egyen a kutyám?-könyv
- Ha lenne időgép és visszalehetne utazni az időben, akkor mi lenne az az egy dolog, amit megváltoztatnál ?
- Szeles időben hogyan rögzítitek a vállfás ruhákat a szárítókötélre?