Kutya vs macska. Kisgyerekek mellé melyiket ajánlanátok és milyen fajtát, ha lakásban tudnátok tartani (egyelőre)? (beszélgetés)
Mikor olvastam hogy kisgyerek,akkor azért én is arra a kicsire gondoltam,melynek a közelébe nem engedném egy kedvencemet sem.Ja és azért,mert az állatot sajnálnám...
Remélhetőleg a 9évesnek kialakult már az empatikus felelősségteljes tudata,mert ha nem,akkor inkább NE kapjon kisállatot.
macska :)
elso macskamat nyuvom, volt papagajom is gyerekkent, es meg mindig elek :)
es a macs (sima hazicica, az anyja legalabbis, apuka ismeretlen :)))) a vilag legbeketurobb allata. fogtam mar satuba a fejet, logattam fejjel lefele, kapartam ki szorszalat a szemebol, mertem konyhai merlegen salatastalban, es a szeme sem rebbent :)))
legfeljebb akkor "karmol", amikor jatszik, de azt is ovatosan, szal rajtam nincsenek semmifele nyomok :)
fujni eddig csak az anyos kutyajara fujt, teljesen jogosan, mert az a dog habzo szajjal orjongott, amig szegeny cica az auto alol leste.
bezzeg a kutya mar tobbszor megkarmolt, mikor "oromeben" felugralt ram udvozleskepp, rendszeresen felboritja a viragcserepeket es letapossa a labam. nalunk pasi szeretne kutyat, de kikotottem, hogy olyant vegyen, ami kint lesz a kertben, mert a hazba aztan be nem teszi a labat.
szor temaja: a rovid szort sokkal nehezebb takaritani, mint a hosszut, csak szolok :) es mig a macska rendszeresen mosakszik (es igy a feles szorok egy reszet lenyalogatja), a kutya ezt nem teszi. macskaalmot 2-3 naponta takaritom, es igy sem budos.
en a macskara szavazok, de ha a gyerek kutyat akar, akkor legyen kutya. csak ne vmi vadaszkutyat valasszatok, mert azok a leghulyebbek.
Mert sem a kisgyerek sem a kisállat nem tudja mekkora ereje van és könnyen baleset lehet belőle.
Nekem semmi kifogásom a lakásban való kutyatartás ellen. Nálunk is bent vannak. De kisgyerek mellé nem vennék kutyát. Vagy a kutya legyen idősebb mikor jön a gyerek, vagy a gyerek legyen már nagyobb mikor jön a kutya.
Én nem tudnám elképzelni, hogy kutya vagy macska legyen a házban, nekik házon kívül van a helyük. Egyszerűen nem higiénikus. Anyósoméknál 2 kistestű kutyus van bent a házban, de amikor belépek hozzájuk mindig megcsap a kutyaszag. Pedig mindennap takarít, de a szagot és a kutyaszőrt nem tudja eltüntetni.
Az sem higiénikus amikor a kutyus kinti sétálás után bejön a házba, vagy lakásba. Akármibe (pl. ürülékbe) is beleléphetett, a kisgyermek meg ugye csúszik-mászik a földön.
Úgy látszik félreérthetően fogalmaztam.
Tehát anyuka kiválaszt 2-5 fajta kutyát, amit megfelelőnek ítél. A gyerekkel megnézik a fotókat, megbeszélik a tulajdonságokat, esetleg megnézik élőben és hagyja választani.
Szia!
Ha a gyerek kutyát szeretne, miért nem kap kutyát?
9 évesen elég nagy már, hogy kivegye a gondozásból a részét.
Nekünk korcs kutyusaink voltak tacskó és más egyéb keverék, de a gyerekeket nagyon imádták, pedig gyepálták rendesen őket. Most kicsit kevert pincsink van, nagy élmény, megőrül a labdáért, vagy annak látszó tárgyért. Sokat lehet vele játszani, alszik velünk a kanapén, ugrál és horkol. Az idegeneket max. agyon-szeretgeti.
Macskából a házi igen önálló, nehezebben viselte a "törődést". A perzsa cicánk viszont annál inkább igényelte. Játékosabb és szintén a kanapén aludt.
Szerintem olyan állatot válasz, amilyet a gyerek szeretne. Vagy esetleg kiválaszt. Nagy élményt adsz neki ezzel.
Sziasztok!
Csatlakoznék én is a hozzászólásokhoz:)
Nekem gyerek koromban kutyám és macskám is volt egyaránt, sőt volt olyan hogy együtt aludtunk, és soha nem volt tőlük semmi bajom.
van egy kiscicát békés, nyugodt kis állat. a kisfiam pedig aztán nyúzza....:) egyszer nem kapott vagy mart még bele.
Én ajánlom a cicát is:)
Teljesen mindegy, kutya vagy cica. Ha jól van tartva, nem szőröz, nem terjeszt betegségeket.
Nekem mind a 3 gyerek kutya-macska mellett lett meg, volt, hogy együtt aludtak az állatokkal már pár hónaposan.
Most cicánk van, kettő is. (egyik, a kicsi elvihető :) )
Anyacica birkább, mint a birka, kb bármit elvisel, mindent meg lehet vele csinálni, farkát húzni, cűgölni, soha oda nem kapott a lányomnak.
A macskaalomnak sincs szaga, ha minden nap rendbe van tartva.
Egyik gyerekemnek, meg nekünk sem, sőt, anyukáméknak sem volt soha semmi baja az állatoktól.
A gyerekeim szövőévben egyszer-kétszer betegek, még a kicsi is, aki óvodás, tehát elvileg ugye, állandóan betegeskednie kéne.
Szóval a lényeg, hogy bármelyik állat jó gyerek mellé, csak jól kell tartani őket.
További ajánlott fórumok:
- Segítségeteket szeretném kérni!!!Hogy a fenébe kell úgy bevásárolni, hogy hónap végén is maradjon? 4 fős család, két kisgyerekkel!
- Miért puszilják szájon a kisgyerekeket?
- Elhagyva kisgyerekkel.
- Új kapcsolat kisgyerekkel
- Hogyan szoktassuk le a kisgyerekünket, hogy ne a szülővel aludjon, hanem egyedül?
- Milyen fajta kiskutyát ajánlanátok családi házba, 2 kisgyerek mellé, ami középtermetű?