Kusza postai díjszabás... (beszélgetés)
Sziasztok!
Egy csomagot várok egy ismerősömtől, viszont nincs postaládám és soha nem vagyok otthon, így nem tudja feladni, postapont pedig nálunk nincs, mert pici városban élek. Ismerősöm nincs olyan, aki átvehetné. Az a kérdésem, hogy arra van mód, hogy a postán maradjon a csomagom, értesítenek, ha megérkezik és beszaladok érte? Vagy hogy lenne ez megoldható?
Ezt írta nemrég:
Nem vagyok gyakorlott eladó, és vevő sem. Amikor a terméket eladásra feltettem, nem találtam olyan részt, hogy postai utalás után átadás, vagy valami hasonló, pedig kerestem. Sajnálom. A bankszámlaszámomat nem szívesen adom meg, elnézést, de „ismeretlen”nek. Nekem sem könnyű a postára elmennem a kisgyerek miatt, de valahogy megoldom. Nem tudom, majd döntsd el.
:) kérdezz nyugodtan, szívesen segítek ha tudok! :)
Mi jól vagyunk csak Beni kicsit nyűgös, szerintem azért mert keveset vagyunk kint :(
Nálatok gyerkőcök hogy viselik?
ezt jó tudni, lehet, hogy majd lesz kérdésem :-)
amúgy jól vagytok?
nem kell adni, bocsi félreérthető voltam :D
igen, én forgalmazó vagyok és ha aukciós oldalon adom el akkor lehetőségem van számlaadás nélkül eladni, így a vevőnek megspórolok akár 40-50.000.- ot :))))
attól függ. találkoztam már sok olyannal, hogy használtan drágábban adott valamit mint újonnan, meg kell azért nézni mennyi a bolti ára.
én pl. nem adok számlát, így nettó áron adom és persze garanciálisan. sok ilyen forgalmazó van, mivel az aukciós oldalakon ez szabályos, így nagyon megéri a vevőnek is :)
mivel előre utalás van postaköltséggel így az eladó nem vállal rizikót.
ezért jó, hogy értékeléseket kell írni.
amúgy nekem volt olyan, hogy utánvéttel adtam fel egy terméket (szerencsére olcsót) karácsony előtt. nem jött meg a pénz, január vége felé lementem a postára, hogy mi van már, akkor mondták, hogy mivel nem vettem át, visszaküldték a pénzt a vevőmnek. ő nem kapta vissza... szóval én a postára nem szívesen bízok pénzt ha nem muszáj.
olyan is volt, hogy felvágva, újra leragasztva, hiányosan kaptam meg a csomagot.
szerintem a legjobb az előre utalás ;)
Úgy legyen!
Egyébként logikus, amit írtál!
Pont ezzel érveltem én is az eladónál, de választ még nem kaptam ugye.
Azért megnyugtat a dolog, lányok, hogy úgy látjátok, ahogy én. Féltem, hogy velem van a baj...
Ezt a Vatera felhasználási feltételeiből másoltam, nem tudom, te melyik oldalon nyerted meg a terméket.
3/3. A Felhasználó, mint eladó a termék feltöltésével és az aukció elindításával kötelezettséget vállal arra, hogy sikeres aukciózárás esetén a terméket a terméklapon megjelölt állapotban és kondíciókkal adja át az aukció nyertesének.
Vagyis mivel a terméklapon nem szerepelt rózsaszín csekk, nem kérheti így.
Hmmm, ez nekem tetszik. :D
De szerintem az eladó már nem rajongna érte.
További ajánlott fórumok:
- Tudja valaki a 2011-es Gyes és Családi pótlék postai, illetve a banki utalás időpontjait?
- Eltűnt postai levelet lehet-e kerestetni?
- Meg tudná valaki mondani, hol lehet panaszt tenni postai alkalmazottra?
- Postaköltség díjszabás....
- Tudja valaki, hogy egy átlag, sima képeslapra hány forintos bélyeget kell tenni a mostani díjszabások szerint?
- Külföldi postai levél díjszabás SoS