Kusz-kuszos birka egytálétel recept
Kalóriaszegény
A Kusz-kuszos birka egytálétel hozzávalói:
60 dkg birkacomb kockára vágva
1 fej hagyma
10 dkg húsos szalonna
1 nagy karalábé
2 nagy sárgarépa
2 gerezd fokhagyma
kevés víz
15 dkg kusz-kusz
só
pirospaprika
friss tárkony
A Kusz-kuszos birka egytálétel elkészítési módja:
Az apró kockára vágott szalonnát és hagymát megdinszteljük. Elég az a zsiradék, ami kiolvad a szalonnából. Majd rádobjuk a húst, és 2-3 perc alatt azt is megdinszteljük. Sózzuk, pirospaprikával meghintjük. A nagyobb darabokra vágott karalábét, és a kb. 2 cm szélesre darabolt répát rádobjuk, friss tárkonnyal ízesítjük. Aláöntünk kb. 1 dl vizet, összekeverjük. Rárakjuk a fedőt, felforraljuk, megvárjuk, amíg az edény eléri a megfelelő hőfokot, majd takarékra vesszük a főzőlapot. Kb. 1 óra 10 perc kell, hogy a hús teljesen megpuhuljon. Az így megfőtt ételben minden megtartja az eredeti alakját, mivel nem kevergettük. Rárakjuk a kusz-kuszt, megkeverjük. Visszarakjuk a fedőt, és már a lekapcsolt tűzhelyen, a saját gőzében megpároljuk benne a tésztát is.
Ezt az ételt thermo systemes edényben készítettem, így a receptben jelölt hivatkozások (pl. Hőfok), és a főzési idő ezért alakult így.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: Kiradahatir, 2008. okt. 24. 07:55
A kusz-kuszos birka egytálétel elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.