Kurucpecsenye recept
A Kurucpecsenye hozzávalói:6 szelet sertéstarja
só
1 evőkanál mustár
1 késhegynyi törött bors
6 szelet füstölt tarja
1 kávéskanál fűszerpaprika
3 evőkanál liszt
3 evőkanál olaj
A Kurucpecsenye elkészítési módja:
-A tarját kicsontozom,kissé kiverem, megsózom, megkenem mustárral, meghintem borssal. -A hús egyik felére teszem a tarjaszeletet, a másik felét ráhajtom, és hústűvel vagy fogvájóval összetűzöm. -Paprikás lisztbe forgatom, olajjal kikent tepsibe rakom, és forró sütőben pirosra sütöm. -Tört burgonyával körítem. Jól illik hozzá bármilyen savanyúság vagy friss saláta is.
Lehet még sonka+sajt töltelékkel is,így is nagyon finom.Esetleg nyakon önteni főzőtejszínnel,hihetetlenül omlós,puha lesz!
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: aniani63, 2009. ápr. 27. 08:23
A kurucpecsenye elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.