Különleges, és mutatós sütemények (beszélgetős fórum)
Amikor először ettem kráter szeletet, nekem az is különleges volt, ezért íme a recept:
Kráter szelet
2. csomag vaníliás pudingot 9 dl tejjel megfőzünk és hagyjuk kihűlni.
Tészta: 5 db tojássárgáját 25 dkg porcukorral, 1 cs vaníliás cukorral kikeverünk. Lassan hozzáadunk 1 dl tejet, azzal tovább keverjük, majd 1 dl olajat is hozzáadunk. Végül hozzáadunk 25 dkg lisztet, 2 ek. kakaót, és 1 cs. sütőport, majd a felvert 5 db tojás fehérje habját. Papírral bélelt tepsibe beleöntjük a masszát majd vizes teáskanállal beleszaggatjuk a vaníliás pudingot. 180 fokon sütjük.
Mikor megsült a tészta forrón ráöntjük a következő mázat: 2db 20 %-os tejfölt, 4 ek porcukorral, 1 cs vaníliás cukorral kikeverünk.
Kihűlés után szeleteljük.
Őszibarack sütemény:
Összetevők
tészta:
20 dkg zsír
2 tojássárgája
30 dkg cukor
2 dl tej
3 dkg liszt
1 cs sütőpor
80 dkg liszt
töltelék:
25 dkg baracklekvár
25 dkg porcukor
1 rum aroma
3 dkg kakaópor
1 dl tej
díszítéshez:
vérnarancs aroma
mandula aroma
kristálycukor
tojásfehérje
Minden összetevő hozzáadása a bevásárló listához
Elkészítés
A tésztához a hozzávalókat összekeverjük a 80 dkg liszt kivételével. 45 percig pihentetjük, majd hozzáadjuk a lisztet és jól átgyúrjuk. Diónyi gombócokat formázunk és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. Előmelegített sütőben 200 fokon 15 perc alatt kisütjük. Vigyázzunk, hogy ne süssük túl, mert szétreped a tészta. Épp, hogy csak piruljon. Ha kisült, kikaparjuk a közepét. Elkészítjük a tölteléket. A töltelék hozzávalóit összekeverjük a kikapart tészta belsővel. Ezzel megtöltjük a tésztát és összeragasztunk 2 db-ot. A tészta egyik felét megkenjük vérnarancs aromával, a másik felét mandula aromával. Ecsettel körbekenjük tojásfehérjével és meghempergetjük a kristálycukorban.
Köszi Nóra!
Én elloptam a receptet:)
Következő alkalomkor ki is próbálom:)
Csak az a baj,hogy,ha veletlenul nekifogok,abbol tuti csod lesz... :-(((
Nagyon nem ertek az ilyesmihez... :-(((
Sirok... pedig gyonyoru,es biztos finom is...
Íme a recept, és kép a naplómban!
Dinnye süti /floryka
Piros részhez: 12,5 dkg margarin, 20 dkg darált keksz, 10 dkg porcukor, 1 piros ételfesték, 1 rumaroma, és szükség szerint víz (mi több kekszből csináltuk, ízlés szerint)
Zöld részhez: 12,5 dkg margarin, 30 dkg darált keksz, 1 zöld ételszínezék, 10 dkg porcukor, 1 rumaroma és szükség szerint víz (eredeti recept ahogy látjátok a zöld részhez írja a több kekszet, mi a pirosat csináltuk több kekszből és nagyon mutatós lett)
A magokhoz kevés tortabevonó
"Elkészítés:
A piros masszából készítünk 6 db. Egyforma golyót, és a zöld masszát is elosztjuk 6 felé, és ezzel beburkoljuk a piros golyókat. 1 éjszakára hűtőbe tesszük, utána elővesszük és mindegyik dinnyét jó éles késsel 8 felé vágjuk. Érdemes úgy szeletelni, hogy először félbe vágni, utána vágott felével lefelé fordítva darabolni tovább. Ha nem így járunk el, akkor morzsálódik a zöld széle. Én csak a második adagnál jöttem rá, hogy így lesz szép.
Miután ügyesen felszeltük, olvasztott csokiból kis magokat pötyögtetünk mindegyik szelet mindkét oldalára egy fogvájó segítségével vagy mint a képen látható csokidarával is megszórhatjuk."
Mi a 6 golyó helyett csak kettőt csináltunk, és szerintem úgy kellő nagyságúak lettek, és mindenkinek a tetszését nagyon elnyerték.
Amit mi még ráadásként hozzátettünk, az egy sportszelet volt, felvágtuk apró darabokra, és amikor már kész volt a két golyó belenyomkodtuk a közepébe, mintha azok lennének a magok. És amikor ma felszeltük nagyon jól látszottak.!
További ajánlott fórumok:
- Szólánc ételekkel, süteményekkel
- Házi sütemények hétköznapra, vasárnapra, vendégfogadásra, ünnepekre
- Szoó Judit - Kilófaló sütemények és Kilófaló finomságok
- Kinek irányítanád az álmait, ha lenne ilyen különleges képességed?
- Milyen húsvéti ételeket, süteményeket készítetek? Mi lesz a húsvéti menü?
- Milyen különleges ajándékkal kápráztassam el a szerelmemet Valentin napon?