Különféle házilag gyúrt tészták (beszélgetés)
Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: Különféle házilag gyúrt tészták
Itt lehet rendelni különféle tésztavágókat, nekem kiskocka van, meg egy ezer éves orosz cérnametélr vágó:).
Sziasztok! Látom, rég írtatok, de hátha jár erre valaki...Kíváncsi vagyok, hogy más fajta lisztekkel milyen arányban kell gyúrni tésztát, vagy lehet úgy is, hogy csak tönköly, csak durum, csak zabpehelyliszt, stb.? Ha valaki gyúr ilyen tésztákat, ossza meg itt.:)
Szép napot!
nálunk megy a hagyományos, diós, mákos, túrós, krumplis, darás (grízes) lekvárral, sőt a grízes tejfölös uborkasalátával is!
nagyon jó a carbonara, a paprikás (mint carbonara, csak 3 színű paprikát párolok bele), a pörköltös (maradék pörköltből sok tejföllel dúsítva), mindenféle paradicsomos (amit találok a hűtőben+paradicsom+pizzafűszer) azt tepsibe szoktam rakni, sajt a tetejére és még pirítok rajta.
majonézes öntettel tésztasaláta (van az olajos halas is, de én azt utálom)
ok, csak vicceltem :)
a háromszínű tésztába tudom, hogy parajjal színezik a zöldet, de nem tudom, a pirosat mivel csinálják. semmilyen ízt nem lehet érezni.
Én a nokedli tésztába olvastam, tegyünk felolvadt parajt..
A gyúrtba milyen lenne ha tesznek bele??
Nekem is olasz a tésztavágóm, de csak a széles metélt részét szeretem, mert a cérnametélthez vékonyabb tésztavágót vettünk, mert szerintem ami a gépen van az túl széles.:-)
Kiskunfélegyházán a vásárban néha látni olyat is, amivel töltött tésztát lehet készíteni, de az majd vmikor a jövő meglepetése lesz nálunk:-)
Én celofán zacskóban szoktam tárolni, és így tud szellőzni, nem lesz semmi baja száradás után, és kis helyen elfér:-)
10 tojás, 1 kg liszt, némi só, és ezeket gyúrom össze.
Már sokféle öntetet tettem rá, de érdekelne, h. ki miket talált ki.
Tehát kinek milyen ötlete van a kész tészta feldobására, h. ne mindig ugyanaz legyen rajta;-)
Mivel találtam ilyen cikket nem nyitnék másik kérdést:)
Érdekelne hogyan kell igazán jó házi tésztát gyurni akár frissen felhasználva akár száritva eltenni....meg szeretnék tanulni csináltam is már de jó lenne "finomitani" és alakitani csekélyke tudásomon.Köszönöm mindenkinek aki tanácsot ad.
Ugrás a teljes írásra: Különféle házilag gyúrt tészták
További ajánlott fórumok:
- Hogyan lehet a naplónknak különféle háttereket csinálni?
- Kisfiam hunyorog, rángatja a fejét, különféle hangokat ad ki - állítólag nem szándékosan
- Mit teszel hogy a különféle csipések okozta viszketést enyhitsd?
- Felváltva szedem a különféle nyugtatókat altatókat, hogy ne...
- Te is "kapcsolsz" különféle izekhez, illatokhoz emlékeket? Melyek ezek:)?
- Gyúrt száraztészta házilag - meddig kell szárítani bedobozolás előtt?