Külföldre mennék dolgozni, de bevallom félek! Segítsetek! (beszélgetés)
Sziasztok!
Nekem a férjem Alkmaar-ban van.Pénteken ment ki,régi ismerőssel.Ő már kint van 2 éve,s megvan elégedve.A férjem elég alkalmazkodó típus,remélem összejön neki.Van 3 gyermekünk,azt szeretné,ha összejön minden,hogy jövőre mi is kiköltözzünk.Majd meglátjuk.
Ha van valakinek tapasztalata, tanulságos története a külföldi munkavállalásról akkor kérem segítsen!
Ez tényleg nagyon fontos nekem, mert sajnos Magyarország nem éppen a lehetőségek vidéke!
Hellóka!
Itt utána tudsz jobban olvasni: www. europa. eu
Közvetlen út a munkáltatóhoz + tudnivalók az ország(ok)ról.
Az adott ország nyelvén több lehetőséget dob ki mintha magyar nyelven keresel!!!
en mikor ki akartam jonni ugy gondoltam, hogy nagyvarosba mennek, akarmilyen tisztesseges munkat elvallalnek, mar otthonrol "felterkepeznem" a helyet - hova kopogtathatok az onelterajzommal - es kineznek egy olcso hostelt ahol ellennek egy - ket hetig, amig nem talalok munkat. ha melo van, johet a szobaberles.
aztan borult a tervem, mert az ismeros isemrosenek az ismerose segitett :)
A sógornőm is ügynökségen keresztül ment ki babysitternek angliába. 3 nap múlva az utcán volt egyedül, még pénze se volt hazajönni. Szerencséjének köszönheti, hogy talált munkát és azóta a kislány apukája a férje.
Csak jótanácsként: olyat keress, aki már kint volt/van és ő ajánlja az ügynökséget.
Tapasztalatokat, véleményeket várnék tőletek, esetleg megbízható ügynökségek elérhetőségeit.
Valamennyire tudok angolul, bár a nyelvtan nem az erősségem. Nem tudok már itthon boldogulni, úgy érzem vagy elutazok vagy az idegosztályra kerülök... Viszont hiányzik belőlem egy nagy adag bátorság a végső elhatározáshoz! Ha valaki tudna nekem segíteni információkkal, tapasztalatokkal, akkor szépen kérem tegye meg!
Köszönöm!!
További ajánlott fórumok:
- Ti ki mennétek ebben a helyzetben külföldre élni és dolgozni?
- A párom ki szeretne menni dolgozni külföldre, de én attól félek, nem jön vissza. (Építőiparban szeretne dolgozni.)12 éve vagyunk együtt.
- Külföldre dolgozni!...Te mennél?
- Mennyire változtatja meg a család életét, ha az apa külföldre megy dolgozni?
- Szerintetek csak dolgozni jött ki külföldre?
- Akiknek a férjeik külföldre készülnek dolgozni, vagy már ott vannak. Tapasztalatok érdekelnének