Kuglóf almadarabokkal és tojáslikőrrel recept
A Kuglóf almadarabokkal és tojáslikőrrel hozzávalói:3 savanykás alma (60 dkg)
1 evőkanál citromlé
25 dkg ráma sütőmargarin
15 dkg sütőcukor
1 csomag vaníliás cukor
5 tojás
1,5 dl tojáslikőr
43 dkg liszt
1 csomag sütőpor
2 evőkanál porcukor
A Kuglóf almadarabokkal és tojáslikőrrel elkészítési módja:
Az almákat meghámozzuk, húsukat felkockázzuk, majd citromlével azonnal meglocsoljuk. A margarint a sütőukorral és a vaníliás cukorral kb. 8 perc alatt krémesre kikeverjük. Egyenként beledolgozzuk a tojásokat, majd belevegyítjük a tojáslikőrt és a sütőporral elkevert lisztet. Végül beleforgatjuk a papírtörlővel megtörölgetett almadarabokat. (Így sütéskor majd nem merülnek a tészta aljára). Egy kb. 2 l-es kuglófformát margarinnal kikenünk, zsemlemorzsával megszórunk, és belesimítjuk a tésztát. Előmelegített sütőben, 175 fokon kb. 1 órát sütjük. A kész kuglófot a formában kb. 5 percig pihentetjük, majd rácsra borítjuk, és teljesen kihűtjük. Porcukorral gazdagon meghintve kínáljuk.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: 4b6a2525df, 2016. szept. 3. 06:23
A kuglóf almadarabokkal és tojáslikőrrel elkészítési módja és hozzávalói.