Krumplicukrot hogyan kell készíteni? (tudásbázis)
Én még soha nem ettem olyat amit mamikák készítettek otthon. A vásárokban, de azt hiszem a boltban is lehetett nagy darabosat kapni, olyat ettem.
Pálinkát sajtot túrót még talán én is tudnék készíteni. Krumplicukrot azt nem.:)))
Okés, de a régi mamikák hogy csinálták otthon???
Ők jó ki házi pálinkát készítenek, sajtot, túrót, stb-t.... még máig is. Csak a krumplicukrot hogy készítik!!!!!!!!! :(
Eddig csak ilyet találtam, de tuti meg fogom majd találni az egészet.
Egyszerű cukor, a burgonya hidrolízisével,a keményítő lebontásával lehet előállítani. Az oldat lehül, kristályosan megdermed.
Valamilyen fórumban olvastam erről, és valaki írta, hogy otthon és a suliban készítettek, lereszelték a krumplit, párolták, leszűrték, de sajna pontosan nem tudta. Lehet hogy egy biológia vagy kémia tanárt kellene megkérdezni. Hátha tudja.
én úgy tudtam iparilag lehet előállítani amit kénsavval hidrolizálnak, homogénen ólmozott vasautoklávban, (gőzzel) 3 atmoszféra nyomáson 45
percig főzik.A kész cukoroldatot fakádakban krétaporral közömbösí-
tik. A keletkezett gipszet ülepítik, a cukros levet több szakasz-
ban vákumkészülékben besüritik, majd kristályosítják.kristályosított termékből cukorkát gyártanak.
További ajánlott fórumok:
- Hogyan kell töltött káposztát készíteni?
- Hogyan kell puha mézeskalácsot készíteni?
- Szeretnék írni egy regényt! Elmagyarázná valaki, hogyan kell nyomdakész formátumú szöveges dokumentumot készíteni?
- Hogyan kell házilag zsemlemorzsát készíteni? Mivel lehet megdarálni?
- Hogyan kell rántást készíteni?
- Hogyan kell vízgőz felett készíteni valamit? Mit takar a vízgőz?