Közúti ellenőrzés - alkoholszonda (beszélgetés)
Velem is hasonló történt most hétvégén Kiskunhalason. Esküvőn voltunk a családommal, és én vezettem. Egész este alatt egy pálinkát ittam - nem tudtam elkerülni :) -, de még jóval vezetés előtt.
Amikor mentünk haza, mi is belefutottunk egy igazoltatásba. Szerencsére a rendőr csak a papírokat kérte, nem szondáztatott. Nem tudom, hogy jelzett volna-e. Most azon gondolkozom, hogy vegyek-e magamnak egy saját szondát vagy se.
A neten több oldal is árul alkoholszondát itt van pl ez: [link]
Szerintetek megéri otthonra vásárolni, vagy esetleg valamilyen tapasztalat van már valamilyen alkoholszonda használatával?
Megnyugodhatsz, negatív lett.
Ha pozitív lett volna, visznek hiteles készüléket fújni, vagy vérvételre és a mért értéktől függően kaptál volna 30 v 100 ezres csekket vagy jegyzőkönyvet vettek volna fel, vagy feljelentettek volna ittas vezetés bűncselekmény elkövetése miatt, és ekkor, ha bűncselekmény gyanúja van, a jogsit is elveszik rögtön.
Ugyanakkor ne éld bele magad, hogy egy sör gyorsan kiürül, mert az több mindentől függ, valószínű, hogy egy hajszálon múlott a dolog.
További ajánlott fórumok:
- Akit a rendőrök már levillogtak, és így állítottak félre ellenőrzésre!de vajon ennek kötelességünk eleget tenni?
- A Wizz Air-nál, mennyire veszik komolyan az ellenőrzésnél a különböző dolgokat?
- Hol tudom beállítani a helyesírás ellenőrzést?
- Táppénzen lévők ellenőrzése - milyen úton, módon történik? Tapasztalatok?
- A fegyver szekrény ellenőrzése után mennyi idő míg megkapom a fegyver vásárlási engedélyt?
- Egy üveg bor után mennyi lehet az alkoholszint a szervezetben?