Közös képviselőnek lenni... mi kell hozzá? (beszélgetős fórum)
Persze, igazad van. Mindent ki lehet hozni olcsóbban, csak jó előre számolgatni, nehogy meglepetés legyen.
Látod, sokan kezdenek vállalkozásba, annyira nincs munka...
a képzés mint írtam sokkal kevesebből is kijön,könyvelő van olcsóbban is, 3-5000
számítógépe van, tehát az adott, internet is van -- adott, nyomtató már van 8000 ért is, használtan meg lehet szerezni még olcsóbban, nem kell oda hiper szuper csilli villi nyomtató
nem mindegy h milyen áfakörben van, ha egy év alatt ne éri el az x összeget a bevétel akkor nem kell vagy csak nagggyon kevest kell utána adóznia!!! nem tudom mennyi mert nem jegyeztem meg, de et pont tegnap beszélgette a szomszédom ugyanis ő is vállalkozásba kezdett!!
Igen, abból amit ellopott.
Nagyon valószínű, hogy sok társasházat kezel. 20 felett. A becsületes közös képviselő nagyon ritka, és ezek a díszpéldányok csak rontják a szakma hírnevét!
3 hónapos képzés, 61.000 Ft. Társasházkezelői, OKJ képzettséget ad.
Ami szükséges hozzá:
Egyéni vállalkozás - számlaadáshoz
Könyvelő(Aki a vállalkozást könyveli)
Könyvelő program, amivel a társasházat könyveled,
Számítógép (operációs rendszer, stb)
Nyomtató
Kiadások:
Könyvelő: havonta 6-10 e ft
Program: Változó, 40-90 e Ft
Számítógép: 150 e Ft
Nyomtató 20 e ft
Internet előfizetés 5-8 e ft
Bevétel:
albetétenként kb 1200 Ft, 50 lakásosnál 60 e ft - Bruttó!!
Vagyis ha elkezdünk számolni:
Indulásnál:
Kiadás:
248 e ft
Bevétel:
60.000 Ft,
Plusz havonta a saját vállalkozásod után a fizetnivaló kb 60 e ft
Effektíve, közös képviselőnek lenni ráfizetés. Akkor is, ha több házat vállalsz, mert a bevételed nagy részét elviszi az adó. Iszonyat ideget kell lenyelned, és hétvégén is rendelkezésre kell állnod, veszély esetére.
Több közös képviselőt ismerek, aki infarktusban halt meg. Ez nem vicc. Én nem ajánlom senkinek!
Szerintem 48-49ezret akart írni...
Ami a társasházkezelői tanfolyamon kívül kell az pedig a kötélidegek...
Az ügyvédi iroda ahol dolgozom anno vállalt egy pár házat, hamar rájöttünk, hogy nem éri meg. Persze ha csak a saját házad ügyeit vinnéd akkor más a helyzet
A mostaninak sincs semmilyen végzettsége, lopni csalni azt bezzeg tud a büdös k***a :S
Akkor engem nem tudnak megválasztani addig, amíg ez nincsen meg?
nem, biztos h jól írtad? 4849 Ft?????
Az a helyzet, hogy lassan azok se fognak tudni fizetni, akik eddig rendessen fizettek :( Valamit tenni akarok!
További ajánlott fórumok:
- Diktátor a közös képviselő, mit lehetne tenni ellene?
- Mihez van joga a közös képviselőnek?
- Mit lehet tenni, ha a közösképviselő a lakók beleegyezése nélkül akar hitelt felvenni az egész ingatlanra?
- Területi képviselő szeretnék lenni. Ki tud nekem segíteni? Köszönöm
- A közös képviselő nyeli le a pénzt?
- Be kell fizetnem a közös költséget, ha a közös képviselő nem értesített a közös költség változásáról sehogy sem?