Közlekedési morál, avagy mi folyik manapság a zebránál (beszélgetős fórum)
Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: Közlekedési morál, avagy mi folyik manapság a zebránál
A kerekparosok evek ota folytatnak propagandat a felelos kozlekedes erdekeben. Pl: "Vegyel lampat! Vilagos?, Ne jardazz!, Lakatolj!, stb. Es nagyon sokan jobban ismerik a KRESZ-t, mint az autosok tobbsege. Es a kerekparutak: itt a varosban 2rol tudok, amibol 1 hasznalhato. A jardara festett sarga csik NEM kerekparut. Es nem is kotelezo a hasznalata -meg akkor sem, ha az autosok azt hiszik! A jarda a gyalogosoke: jarmunek semmi keresnivaloja ott. A jarmuvek szamara van az uttest: nem csak az auto, hanem az osszes jarmu reszere! A zebra a gyalogosoke...
Ehhez nem kell oktatas. Erdekes modon a KRESZ vezsgan az egyetlen kerdes, amire mindenki kapasbol tudja a valaszt, az a zebrara vonatkozik. Amikor viszont volan mogott ul, akkor mar nem emlekszik ra.
Es azt hiszem, Kuku mar igen sokat tett a varosi kozlekedes erdekeben. Nem kellene fuckingolni...
Ha ertelmes otlete van valakinek, akkor meg lehet keresni. De:
- sulyado a kerekparokra: OK. Azt a ram eso kb. evi 50 Ft-ot kifizetem. Hol kell?
- keros rendszam: Tamogatom. Bar a nyilvantartas valoszinuleg tobbe kerul, mint amekkora haszna lenne...
- keros jogsi: a nyolcvaneves mamat kell rola megkerdezni, aki mindennap azzal jar a sarki boltba...
- kozlekedesi szabalyok betartasa: igen. Ha az nem veszelyezteti sem az en, sem a tobbi kozlekedo epseget. De amig a szabalyokat betartva eletveszelyes vagy lehetetlen a kozlekedes -foleg a szabalytalan autosok miatt- addig koszonom, nem.
Tudomasul kell venni: a kerekparosnak is ugyanolyan joga van kozlekedni, mint egy autosnak. Es csak azert, mert nem tonnas konzervdobozban ul, nem lehetne tole elvenni ezt a jogot.
Mi folyik a zebránál???
Ha a hátam mögötti autósra nézek, komplett pantomim előadás nemzetközi kar és kézjelekkel.
Kedves Magdi!
El sem tudod képzelni, milyen örömmel olvastam soraidat:)!Szó szerint, hajszálra pontosan ugyan úgy gondolkodunk a dologról:)!!!
hát látod,ez az...nekem okoztak(nem is kis ) kárt...és elhajtottak...ha autós csinál ilyet,persze,elhajthat,de megnézem a rendszámát...igy az én pénztárcám bánta, de a sztorit inkább el se mesélem,mert azt hinnétek,hogy "biciklista ellenes vagyok":)pedig nemcsak nagyon sok inden bosszat...ahol van bic.út,ott sem használják nagyon sokan...a jogok megvannak,csak a kötelezettségeket felejtjük el ugye:Smondjuk ez sajnos az egész országra érvényes sztem. Mindenkinek vannak jogai,csak épp ha kötelezettségről van szó,akkor mindenki behúzza fülét,farkát:(
Kondorosi úr száma megvan,és gondoltam,hogy jó lenne vele beszélgetni erről...hátha fogékony rá. A zéró toleranciát is ö találta ki,szerintem meg is volt a hatása(statisztika,h hányan haltak meg az utakon),a szigorú pontozással viszont nem mindig és mindenhol értek egyet:S
Főleg Győrben érvényesek ezek a dolgok,nap mint nap tapasztalom autósként és gyalogosként egyaránt!
Sajnos egyre jobban "meghülyül" a társadalom,nincs tolerancia,odafigyelés és empátia!
Oktatni kellene ezeket is a Kresz szabályaiban!:-(((
De gondoljatok bele....nekünk lehet furcsa lenne tanfolyam meg rendőrők zebráknál, meg a járdákon.
Viszont a következő generációnak ez már tök természetes lenne.
Amúgy én nem megyek ki bringával a fő utra mert félek.......eléggé forgalmas az út és kanyargós is.
Sok autós akkor is megelőz ha nem lát semmit a kanyarba.......inkább gyalogolok
Azt hozzá tenném, hogy én bezony elmászok a zebrához
Nekem az a véleményem, hogy szigoruan büntettném a vétkezőket.
Jó ötlet ez a tanfolyam és bizony kötelezővé tenném aki bringára pattan. Viszont nagyon keményen büntettném azt a gyalogost is aki nem a zebrán megy át (persze ahol van zebra). Abból tanul a magyar, ha kikell nyitni a buxát......
A normális bringáson van mellény. lámpa a cangán meg tud közlekedni.
Falun rengeteken csak eltekernek a boltig meg oviig. Jelzem simán megy így a főuton is (gondolván út-út tök mintegy ez is a faluhoz tartozik).
Pedig csak jó kis razia kéne aztán változnának a dolgok.
További ajánlott fórumok:
- Milyen a magyar közlekedési morál?
- Mi a véleményed a gyalogosok és a biciklisek közlekedéséről?
- Közösségi közlekedés és a vágyálom...
- Hol a legjobb élni Budapesten vagy a környékén, és melyiket nem ajánlod? (biztonság, közlekedés, zöld terület, oktatás, család...)
- Fiatal srác belém hajtott kerékpárral, mert nem tartotta be a közlekedési szabályokat. Feljelentettétek volna?
- 2010 esőzései. Nálunk már az udvarban áll a víz, magától dőlnek ki a fenyőink, pusztúlnak ki a szép díszfáim, a közlekedés lehetetlen lassan