Középiskolát keresek gyermekemnek! (beszélgetés)
És hol kötöttetek ki? Ki döntött? Te vagy a gyerek?
Közösen? És az tulképpen milyen, hogy közösen?
A X.kerületből jó közlekedéssel van jó pár klassz gimi.
Pl:Szent László,Zrínyi,Teleki Blanka,Álmos Vezér
Most lesz végzős a gyerkőc?
Azt, hogy van az "elit" akik OKTV-re járnak, meg mindenféle versenyre, nyernek, és akkor ki van nyalva a seggük, a többiek meg le vannak nézve. És ők bármit megtehetnek. Nincs egyik nap kedve suliba menni, nem baj a tanár igazolja neki. Ha meg más okkal hiányzik, még azért is cseszegetik.
A színvonal azért romlik, mert a kedves igazgató szimpátia (általában politikai beállítottság) alapján válogatja meg a tanárokat (nem kirúgja, hanem kiutálja ellehetetleníti az életét) és nem a szaktudás, tanítási módszerek alapján.
Az én lányom is kitünö tanuló volt,kéttannyelvübe ment a baránöivel,nem én ragaszkodtam az iskolához,mindketten kitünök voltak alsoba.Külkereskedelem ,közgazdaság.Na most 11-es lessz,borzaszto nehéz neki mert 4 tantárgyat angolul tanulnak,köztük a világ történelmet,borzastóztoan küzd hogy jo jegye legyn,nagyon sokat tanul,már mondtam neki keressünk másik sulit,nem akar,már azt is mondtam neki elég ha mindenböl 3-4-es nem kell 5 nek lenni,rossz nézni ahogy néha szenved.nagyon bánom hogy nem beszéltem le erröl az iskolárol.
most meg a fiamnak kell iskolát keresgélni.
Szia! Persze Ő is beleszólhat! Úgy gondolom, hogy két irányból közelítünk, és remélhetőleg mindenkinek megnyugtató eredményre jutunk!
Szerintem Ő nem gondolja ezt a kérdést olyan fontosnak. Csak néz, hogy mit parázok ennyire.Szerintem viszont fontos, hogy milyen közösségbe, milyen normák közé kerül.Könnyen befolyásolható jó és kevésbé jó irányba is. Tehát ha a tanulás a sikk, akkor azt.Persze nagyon fontos, hogy jól érezze magát! Úgy minden könnyebb.
Szia! Köszi, hogy ilyen hamar reagáltál! Jó, hogy éppen az Apáczait említed, mert az is felmerült!
Mit utáltál benne igazán?
Szia!
Lehet, hogy nem vagyok túl jártas a dologban, csak személyes tapasztalataimból tudok meríteni ... és azt is csak diákként, nem pedig szülőként.
Ha nem egy tudós típus, és szeretne egyetemre/fősulira is menni, akkor egy gimit javaslok ...
Ha nem, akkor szakérettségit adó középiskolát ...
(remélem, nem konkrét sulikra voltál kíváncsi ... mert akkor fölöslegesen pötyögtem)
Viszont javasolnám, hogy a nagylány is beleszólhasson a választásba, mert a későbbiekben komoly nézeteltérés alakulhat ki köztetek, ha szigorúan a Te döntésed volt az iskolaválasztás ...
Sziasztok!
Talán nem vagyok egyedül a feladattal, jó középiskolát,gimnáziumot keresek 14 éves "kis"lányomnak, Budapesten. Jó feje van, kitűnő a bizonyítványa, de nem egy "tudós" típus.Minden véleményre, tapasztalatra kíváncsi vagyok!
További ajánlott fórumok:
- Budapesten keresek olyan sulit (pl. középiskola 5-6év), ahol kozmetikus szak van, és ingyenes az oktatás. Tudtok segíteni?
- Művészeti középiskolát keresek, ahol zenét és egyben rajzot-, képzőművészetet is oktatnak. Tud valaki ajánlani?
- Olyan bevált középiskolát vagy szakiskolát keresek ahova SNI kódos (sajátos nevelést igénylő) gyerekeket vesznek fel, tud valaki ilyet?
- 5 éves gyermekemnek keresek egy lelkiismeretes kedves fűl orr gégészt Érden vagy a környékén.Tud valaki segíteni?
- Bentlakásos iskolát keresek autista gyermekemnek!Szolnok megye és környékén!
- Monor és környékén iskolát keresek autista gyermekemnek... ki tudja milyen sulik vannak erre?