Kötelezhető e a munkáltató közös megegyezésre, mert valószínű, hogy nem szeretné fizetni végkielégítést? (tudásbázis)
Nyugodtan forgasd ki, nem ezt írtam.
Te fuss a falnak, ha ahhoz van kedved.
A végkielégítés csak akkor jár, ha a munkáltató mond fel! És csak rendes felmondással! Azaz nem fegyelmivel, stb.
Ennek vége a legtöbb esetben közös megegyezés szokott lenni. A lényeg, hogy a felmondásban a munkáltató beleírja, hogy megkapod! Ha nem írja bele, akkor sehova nem tudsz menni!
Ha te adod be a felmondást, akkor nem jár, még akkor sem, ha ők mondják, hogy mondj fel!
Tehát, várd ki, hogy felmondjanak neked, nézd meg, hogy a felmondásban benne van e a végkielégítés és persze a felmondási idő is, hiszen az is része a felmondásnak. Ezt ha a munkaadó mond fel, akkor nem kell letöltened, illetve biztosítaniuk kell a szabadidőt, hogy eljárj interjúkra.
Nálunk vagy egyáltalán nem kell letölteni vagy csak egy részét.
Ha mi mondunk fel, akkor az utolsó napig dolgoznunk kell, kivétel az időarányos szabadságok napja.
Ja, arra is figyelj, hogy a ki nem vett szabidat vagy fizessék ki, vagy a felmentés előtti napokban vedd ki.
Találkoztam én már kifizetett kártérítéssel, ami bruttó 7,2 millió volt.
A fegyelmit is indokolni kell, és a munkaügyi bíróság emberbarát.
Nézd, én nem a szarabbik felét nézem a dolgoknak. Ezért nyugodtan lehet vágni. De ez visz előre. Nem a másik oldal.
Rúgasd ki magad!
Ennél jobb jön, hidd el!
Kapsz végkielégítést is, álláskeresésit és, és lesz három hónap extra szabid.
Aztán jön álmaid munkája!🍀
A közös megegyezésen alapuló munkaviszony megszüntetéssel az a baj, hogy nem kötelező felmondási időt kikötni benne és nem kötelező végkielégítést sem alkalmazni.
Ha a munkavállaló akarata ellenére teszik oda az ilyen felmondó levelet, akkor arra senki és semmilyen jogszabály nem kötelezi, hogy aláírja.
A munkáltatónak érdeke, hogy a felmondás közös megegyezéssel szülessen meg, mert ekkor kevesebb juttatást kell kötelezően kifizetnie a dolgozónak, mintha felmond neki. Még ha beleírnak is végkielégítési összeget, az akkor is kedvezőtlenebb, mintha a munkáltató bocsátja el a munkavállalót.
Fogadd el az új munkahelyet, ne maradj munka nélkül. Egyrészt a pakliban az is benne lehet, ha majd megismernek jobban, pár hónap után esetleg a kft kínál neked egy többet fizető, jobb munkakört.
Másrészt marad időd keresni egy másik munkahelyet, ha addig nem találsz jobbat, akkor sem maradtál pénz nélkül. A rosszabb is jobb, mint a semmi.
További ajánlott fórumok:
- A munkáltató visszaveheti a munkavállalót, ha az korábban felmondott és közös megegyezéssel távozott?
- Szerintetek kötelezhet a munkáltató bankváltásra?
- A gyerek hány éves korától kötelezhet a munkáltató ügyeletre?(közalkalmazottaknál)
- A munkáltató kötelezhet (a munkatörvény könyve szerint )túlórázni a pihenőnapon?
- A volt párom munkáltatója kötelezhet engem arra, hogy a gyerektartás összegét személyesen vegyem át? Számlára nem tud, vagy akar utalni.
- Felmondási időt kötelezhet e a munkáltató, ha a munkavállaló mond fel, mert nyugdíjba szeretne jönni?