Kötelezhetnek rá hogy bent altassam a gyerekem az óvodában, különben nem kapja meg az ebédjét? (beszélgetés)
Igen, aki nem csinálta, nem tudja, milyen az a "kényelmes" otthonlét. Amíg itthon voltam, állítom többet gályáztam, mint most meló+családdal... Mert így gyerekek intézményben, OTT ESZNEK, ember is. Nem mindennapi gond a főzés, vásárlás, csak hétvégi. Meg így senki sem szól be, ha kések szülőiről, vagy valami nem klappol annyira. "Hiszen dolgozik szegény." Amíg meg otthon voltam, addig meg mindent tőlem vártak el, meg még a gyereket is hazaadták, ha csak lehetett, "hiszen otthon vagyok". Meg talán akkor magunktól is többet várunk el, és szégyeljük magunkat, ha fél órára leülnénk pihenni..
Egyvalamit nem szabad: bárki véleménye alapján hagyni, hogy kizökkentsenek minket a nekünk jó kerékvágásból... De ezért meg kell harcolni, óvónénivel, férjjel, családdal, szomszédokkal.. Ez van.
Hát előtted is le kalappal a 3 gyerek miatt. Amikor én fiatal voltam, emberi módon éltünk, értem ezalatt: volt lakás, munkahely, nyaralás, - én is szültem volna többet, ha nem mondja az orvos, hogy mind farfekvéses lenne... Na de hát megvan a 3 unoka és így is boldogok vagyunk.
Nagyon nehéz lehet egyedül gyerekeket nevelni.
Jó egészsséget és erőt kívánok hozzájuk!
Én is pont ezekre a dolgokra gondoltam. Istennek képzelik magukat a dolgok pontos ismerete nélkül, és még buták is..
Magam is három gyereket nevelek, köztük egy sérültet. Arra írtam, amit eredetileg írtam, hogy nálunk meg nem akarták engedni a gyereket óvodába, meg haza akarták adni ebéd után, mert gyes-en voltam. Persze, amikor csak tudtam úgy osztottam a napomat, hogy miél többet legyek velük, de nekem nincs kocsim, nagyok a távolságok, és gyakorlatilag egyedül nevelem őket.. Hát én meg nem akartam minden délben felkelteni az újszülött gyereket, két kilómétert gyalogolni az oviig, majd délután a suliig megint ugyanennyit.. Meg amúgy dolgoztam is sokszor, csak ezt ugye gyed mellett nem veri nagy dobra az ember.. Meg nyáron is vittem volna néha egy-egy hetet, ha nem is végig. Mert sajna sehol sem voltunk, úgy gondoltam, néha jót tenne neki, ha játszhatna a többivel.. De nem, mert akkor én szar anya vagyok, mert nem akarok vele lenni.. Persze, ahol van apuka, legalább estefelé, meg a bevásárlás annyiból áll, hogy beszórjuk a kocsi hátuljába, ott nyilván más a helyzet... De nálunk nem ez van. Holott valójában ők nem akartak vele foglalkozni..
Csak erre írtam, hogy ez az általánosabb verzió, nem az, hogy nem engedik el..
Azóta hálistennek felvették a kicsit bölcsibe, én dolgozom, és a gyerek is máshová jár...
Az az óvónő nem normális, akiről írtál, nem szívesen találkoznék ilyennel.. Mert ha rossz napom van talán olyat tettem volna, amit megbánok..
Bocsi, ha megbántottalak, - nem szándékos volt, - és az óvónőkkel sincs semmi bajom, de minden tiszteletem azé az asszonyé, aki ma, ebben a sz@r világban és légkörben 3 gyereket vállal!
És ha valami jár neki, attól nem foszthatja meg senki!
Azért elmondom Neked, hogy az én legkisebb unokám hogy járt: varrtam neki egy huszáröltönyt, a férjem faragott falemezből lovat, kardot (amit hímzett tokban a derekára kötöttünk), így vitték az ovis farsangra.
Az óvónő kérdezte: "Hát neked mid van?" Az unokám nagy büszkén mondta: "Huszár vagyok! Kardom van!" - és előhúzta. "Na, erre semmi szükség!" mondta az óvónő és ketté törte a kardot! A gyerek végig bőgte az egész estét, a többiek vígasztalták. A szülők visszajelzése az volt, hogy a gyerekek nem érezték jól magukat, elment a kedvük.
Persze a férjem készített egy másik kardot, nem volt probléma, - ki akartam csapni a balhét, de a lányom azt mondta, hogy félévet ki kell bírnia a srácnak, mert ez a 48 éves óvónő irigy rá, főleg mióta letette a második tanári diplomáját.
Sok szülő panaszkodott, hogy milyen durván beszél a gyerekekkel, - hát kiderült, hogy se férje, se gyereke. Az ilyen embernek nem lett volna szabad ilyen hivatást választani, az tuti. És milyen jogon merte ketté törni másnak a munkáját?! Nagyon kevés választott el attól a lépéstől, hogy bemenjek a polgármesteri hivatalba, - de mivel a lányom abban a kerületben tanárnő, akceptáltam a kérését... Bár mai napig sem tudtam megemészteni!
Több éve hoxázom, olvastalak már máshol is, máskor is, ezt a fórumot is. Nincs veled semmi bajom, de máshol is elég hamar és határozott véleményed van, (ami persze nem baj), csak most beleláttál a tényleg ártatlan hozzászólásomba olyat is, ami tényleg kicsit sem volt benne, pont azok közé tartozom, akit csesztettek eleget az oviban, másnak nem kívánom.
Ez meg már engem zavar, már csak azért is, mert az utánunk következő meg már úgy ír, mintha én állítottam valamit, amit eszem ágában se volt. Már csak azért sem, mert ha netán tényleg valami baj lenne fórumindító családjával, az engem maximum segítségre sarkallna, nem csesztetésre.
Nem tudom, miből alakítottad ki, hogy én "mindig mindenkit támadok".
Ha később kapcsolódsz egy fórumba, vissza kéne olvasnod és csak akkor bíráskodni mások felett.
Én valóban kinyilvánítottam azon véleményemet, hogy pocsék dolog egy gyermeket éheztetni!
Egyáltalán nem támadtam mindig és mindenkit.
Azt is megjegyezhettem, hogy "vacak háttér"-ről szó sem volt. Arról volt szó, hogy nem kapott egy kicsi gyerek enni, mert az édesanyja nem altatta ott ebéd után. Az már eszébe sem jutott senkinek, hogy honnan tudta az óvónő, hogy a gyereket ebéd után elviszik! És milyen ebéd után? Amit nem kapott meg?
Ugyan már!
És én sem a fórumindítóra gondoltam, ugyan is én azt tapasztalom, hogy az óvónők inkább homokba dugják a fejüket, ha észre is vesznek valami gondot, akkor azt sem jelentik, mert nem akarnak belefolyni semmibe.
Egy barátnőm is beleesett egy ilyen szituációba: feltűnt neki, hogy ez egyik kislány állandóan kék-zöld és nagyon sovány és látta a lakótelepen, hogy az anyja legtöbbször részegen tántorog, majd a szomszédok is megerősítették abban, hogy az anya inkább piát vesz, tehát a kislány nem eszik rendese és sűrűn meg is veri, ha panaszkodik, hogy és egyébként is.
Így egy óvoda látogatás vagy mi alkalmából elmondta ezt a gyámhatóság munkatársainak (lehet nem pontosan jegyeztem meg, azaz nem biztos, hogy gyámhatóság volt) és ezt megtudta az óvodavezető. A barátnőmet nagyon leteremtették, hogy miért avatkozik bele olyanba, amihez semmi köze és ki is rúgták...
Jaj ne támadjál már mindig mindenkit. Eszembe se jutott, hogy ő ilyen lenne, csak leírtam, hogy általában fordítva szokott lenni..
Egyébként messze van ez a gyámhatóságtól. A suliban van nálunk az, hogy nagyobb az aránya a .... -nak. Egyszerűen megmondták a szülőknek, (nekem is), hogy itt erősen javasolt a napközi, és foglalkoznak is velük délután sokat.. Egy gyerek nem napközis összvissz.. Pedig "jogilag" nem tehetik meg, de a jó tanulók szülei is örülnek, meg a hátrányosabbak is.. Nem kell mindenhez gyámhatóság, hogy egy szituációt alakítsanak..
Ettől függetlenül a fóruminditó ovijában valami nagyon el van kottázva, ez nyilvánvaló..
Ha annyira rossz lenne a háttér és az óvoda a gyerek érdekét nézné, akkor nem kekeckednének, hanem próbálnának minden megadni a gyerekeknek amíg ott vannak, és nem elvenni kellene tőlük az ebédet...
Nálunk akiről tudják, hogy kevés jut otthon enni, annak inkább többet adnak, mintsem hogy mindenféle mondvacsinált ürüggyel ne kapjon ebédet.
Igen, én is ezt tapasztaltam. A legjobban azt szerették volna, ha minden nap ebéd után hazaviszem a gyereket és persze nem csak én, hanem mindenki, mert ez esetben mehettek volna ők is haza.
Én is csak valami rossz háttérre tudok gondolni.
Nincs olyan, hogy "vacak" családi háttér miatt! Az már gyámhatósági téma lenne, és elvennék a gyerket az anyától.
Itt azonban erről szó sincs! Jó anyuka, aki egyedül neveli a 3 gyerekét, egyet még szoptat.
Két közeli ismerős hölgy is volt így: a férj nem akarta a harmadik gyereket és egyszerűen lelépett. Sőt az egyik meg is mondta, ha megszüli a felesége az újabb kis jövevényt, ő veszi a sátorfáját...
Pedig általában fordítva szokott lenni, ahol csak valamilyen ürüggyel haza tudják tessékelni a gyereket, ott haza is tessékelik, nemhogy bentalvásra köteleznék...
Mi ütött ezekbe?
Ilyet csak valami nagyon vacak családi háttérnél tudok elképzelni, hogy "nem engedik haza" a gyereket.
Persze! Már az a törvény is dugába dőlt, hogy idős otthonokba csak olyanok kerülhetnek, akik napi 4 órás ellátásra szorulnak! Mert mi történt?! Szerencsétlen ápolónők úgy meg lettek hajtva, mint Singer varrógépei, és a mozgáskorlátozottak nagy része ágyban töltötte a napot, mert nem tudták mindegyiket felöltöztetni és kitologatni a parkba.
Már nem is akarok ezzel a témával foglalkozni, mert csak felhúzom magam és olyant írok, ami radír alá kerül!
Szia!
Nekem nincs ovis korú gyerekem (még csak fél éves),és végigolvastam a fórumot...és látom az utolsó írásod hogy nincs és nem is lesz ilyen szabály,úgyhogy ha beszól akkor lépj a szájába!
Egyszerűen borzalmas amiket itt olvastam,nagyon szomorú hogy a gyerekektől lopnak!
Tanulságos hozzászólásokat olvastam,most már tudom mi az amire figyeljek majd ha az ovihoz jutunk...komolyan nem tudtam hogy ilyen egyáltalán van!Pffff
Sok szerencsét kívánok a továbbiakban!Remélem minden rendben lesz! :)
Szilvikém!
Megérdekilődtem egy kompetens személynél, s a következő választ kaptam: a vezető óvónőnek havonta, név szerint kell leadni a létszámot és ennek alapján igényelni az ételt és a tisztaságcsomagot. Ha valamelyik szülő akadályoztatva van és nem viszi egy darabig oviba a gyereket, azt 3 nappal előtte jeleznie kell és az étkezést az óvónő lemondja. Ha megbetegszik a gyerek, úgyszintén az óvónő mondja le az étkezést.
Mivel Te nem mondtad le a gyermeked ételét, annak ott kell lennie. Ha nincs ott, akkor megették, lenyúlták, vagy az ördög tudja!
Nagy fokú lelketlenség, hogy kicsi gyermekednek nem adtak enni! Mindenesetre az ételt adagolva, főre adják, - sőt pár kanállal többet, hátha valamelyik gyerek repetázik. Ami étel marad, azt biztos hazaviszik, - ezt lehetetlen ellenőrizni, - úgyszintén a maradékot sem, amit a kicsik a tányérjukon hagynak.
Az étel ott van, ha ott alszik a gyerek, ha nem!
Engem ugyan nem kell eltartani!!!!! 40 évig fizettem a nyugdíjjárulékot, - ha meg nincs ott, akkor ellopták!!!!
Ha úgy akartad kifejezni, hogy nincs, aki kitermelje, akkor azt aláírom, - de engem nem ti tartotok el! Ez hétszentség!
Azt gondolom, hogy kár ennyit ugrálni a témán! Nem létezhet olyan jogszabály, ami arra ad lehetőséget, hogy az amúgy ingyen ételt olyan feltételhez köti, hogy ott kell aludni vagy sem.
Az ingyen étkezésre megkaptad a lehetőséget, így neked az bármilyen körülmények között jár. Ha ott alszik a gyerek, ha nem. És már mondta más is, napi háromszori étkezést fizet az állam az ovinak, így a gyerekeidnek ennyi jár, mert nem azért fizeti az állam a te gyerekeid ételét, hogy Marika néni gyerekei jól lakjanak, hanem azért, hogy a tieid egyenek. Rendes adagok járnak és becsomagolva az uzsonna, ha akkor már a gyerek nincs ott.
További ajánlott fórumok:
- Panelprogram - Kötelezhetnek rá?
- Katolikus iskolában kötelezhetnek-e templomba járásra?
- Ha valaki a vaterán rendelt árut nem veszi át, kötelezhető az eladó a vételár visszafizetésére?
- Mivel munkanélküli vagyok, 2012-ben nem fizettem be az egészségügyi adót. Ilyen esetben, visszamenőleg is kötelezhetnek a befizetésre?
- Gyerektartás esetén kötelezhet a bíróság arra, hogy számlákkal igazoljam mire költöttem a pénzt?
- Ha a gyerekem édesapja külföldre települt, onnan kötelezhető-e tartásdíj fizetésére?