Kötelezhetik az apát arra, hogy adja el a házat, amelyben lakik, ha nem tud annyi gyerektartást fizetni, amennyit az exfeleség követel? (tudásbázis)
A másik gyereke és a feelsége nem kerulhet veszélyben az elozo házasságábol szuletett gyereke miatt. Mindegyikuknek egyforma színvonalom kell élniuk. Az elso gyereének van hol laknia,van mit ennie,van mit felvennie a másik gyereke meg menjen az utcára kéregetni? Ha tobb ingatlant birtokolna az más,azokat árverezhetnék, de amiben a gyereke lakik és nincs hová menniuk azt biztosan nem. O is kérhetn az exfeleségét,hogy adja el o a házát.
Kulonben ha alacsony a jovedelme,akkor a gyerektartás is alacsony lesz. Minimális jovedelme mindenkinek van.
Magyar bírósághoz tartozik az eljárás?
Mert jöhetünk itt a magyar tapasztalatokkal, ha egyébként egy külföldi bíróság fog eljárni
Biztosan figyelembe veszik a másik kiskorú gyermeket is. Én is úgy tudom, hogy a fizetés 33% -a vonható, na de annyi változtatás és kiskapu van mindenben manapság, hogy ki tudja... Viszont az biztos, hogy mindkét gyermeknek ugyanannyi lenne az igazságos.
Amit viszont egy ismerősömnek mondott a bírónő szó szerint: "Az apa megélhetése veszélybe kerülhet, de a gyermeké nem." Jó hülye szabály, mert nem nehéz kilogikázni, hogy ha az apa tönkremegy, akkor nem igazán lesz honnan vonni... :)
Gondolom mindenkinek kedvező összeget állapítanak majd meg.
Nem, ezért vizsgálja abíróság mennyi a jövedelme, kéri ajövedelemigazolástelőzőévről, vizsgálja a vagyonát és azeltartottak számát, hajól tudom ide a gyerekek számatartozik. A feleség elmehet dolgozni alapon. Ha ezek mind megvannak, akkor megállapítnak egy összegetamit havonta fizetni kell. Ez tapasztalatom szerint általában 20 % szokot lenni, de akár a 33 % -ot is elérheti. Ha van elmaradás amelyik időszakra nem fizetett, azt kiszámolják és letíltják a bérből ezmax 50% lehet.
Ha a papa rafkós és esetleg nem bejelentett helyen dolgozik, akkor jön az, hogy ráterhelik a lakására.
További ajánlott fórumok:
- Ha az apa nem fizet gyerektartást
- Ti visszakövetelnétek az eddig kifizetett gyerektartást?
- Van olyan akinek a drága exének sikerült a gyerektartásdíjat csökkentenie? Írnátok a tapasztalaitokról?
- Miért nem büntetném az apát, ha nem fizet gyerektartást!
- A párom exfelesége ellenem uszítja a gyereket, mit tehetek?
- A volt párom munkáltatója kötelezhet engem arra, hogy a gyerektartás összegét személyesen vegyem át? Számlára nem tud, vagy akar utalni.