Kóros szőrösödés nőknél (beszélgetés)
Sziasztok!!
A 21. napon nézett progeszteron értékem 13.6 ng/mL. Szerintetek ez még normál értéknek számít? Köszi a választ előre is!!
Na, jó, meggyőztél. Rákérdezek, úgyis aktuális lenne egy szűrés is.
Köszönöm.
ó, hát a citológiának ehhet semmi köze nincs :o
a kivizsgálás uh (hüvelyi), 3. és pé+7. (ált 21.) napi hormon, terheléses inzulin... ez általában elegendő a diagnózishoz...
ha a nőgyógyászod endocrinológus is, akkor... hát mit mondjak? MÁZLISTA vagy!
Erre kevés a nőgyógyászati citológia?
Ha megyek legközelebb a nőgyógyászhoz, rá fogok kérdezni, ő endokrinológus is.
nem olyan nagy cucc a kivizsgálás.
igaz, el kellene menni endocrinológushoz... de ott még én sem voltam.
ilyenkor a kivizsgálás egy sima hüvelyi uh (hogy vannak-e ciszták), egy 3. és 21. cn-i vérvétel (hormonprofil), és egy terheléses inzulin.
engem is kórházban vizsgáltak ki, szakrendelésre járok orvoshoz... soha nem is voltam még magánrendelésen.
Nem akarok kivizsgálásokat, mert az sztk-s orvosokban nem igazán bízok, magánrendelést meg most nem tudok bevállalni (főleg, hogy a leírások alapján hosszú ideig kísérletezni tudnak csak).
Igazság szerint még a végleges szőrtelenítésre sincs meg teljesen a pénzem....csak akkor kezdem el, ha legalább két alkalom kezelésre már meg lesz a pénz.
Sziasztok!
Én is gyanakszom a PCO-ra....
Tini koromtól kezdve csúnyán pattanásos volt a bőröm, és zavaró menyiségű szőröm van. A bőrömön a Diane sem segített, azoban 5 hónapja szedem a Sotret-et, ezzel tudta helyrehozni a doki. Így a bőröm megoldva. (remélem, nem csak átmeneti lesz, még néhány hónapig kell szednem a gyogyit).
A szőreimmel nem bírok: most a gyógyszer miatt nem lehet gyantázni, mert az elgyengíti a bőrt, az silk epil nagyon fáj, a borotvától meg már másnapra szúr...:S
Gondolkozok az IPL szőrtelenítésen, de az a félelmem, hogy ha véletlenül PCO-s vagyok, akkor pénzkidobás lenne, mert akkor méginkább visszanő. Nem?
ennek lehet teljesen banális oka is... új sampont/zselét/lakkot stb használsz, olyat eszel, amit korábban nem, vagy nagyon ritkán...
de persze lehet hormonális ok is.
akár lehet tünet is.
azért eléggé, egyénenként változó. nekem pl nem zsíros a hajam, a bőröm, sosem voltak pattanásaim... de minden más megvan :s
a hajhullás sajnos megvan...19-25 éves koromig (kb) a hajam nagy része eltűnt...
mostanában jobb a helyzet
mindig jellemző volt rám a szőrösség, afféle mediterrán típus vagyok (nem röhögni!:)
emlékszem, úgy 17-18 évesen hyperollaL szőkítettem a bajuszkámat:)
végül is addig nem probléma, amig képes vagyok szőrteleníteni magam.
akkor lenne gáz, ha vmi miatt nem lennék képes erre..
üdv
nagyjából végignéztem a topikot.
sajnos nekem is probléma a szőrösödés.
epillátorral és szemöldök-csipesszel küzdök ellene (na meg borotvával)
nem látott még orvos, mármint ebből a szempontból.
amúgy minden rendben van velem, -- vagy mégsem...
sajnálom :(
esetleg megkérdezhetnél más dokit is.
sztem érdemes megemlíteni a szőröket. nálam mondjuk simán rákérdezett a doki, mondtam is: olyan a lábam alapesetben, mint az őzikéjé... na, nem olyan kecses :)
met: nem harcoltam érte. nagyon jó dokim van, kapásból mondta, hogy diabetológiára menjek, felírják (és ez sajnos a dokin múlik, hogy javasolja-e, mert vannak olyanok, akiknek eszébe sem jutna soha, inkább írják a clostyt, vagy fogigátlót roskadásig)
youlcsi!
A véleményed szeretném kérni.Nemrég írtam h ismét voltam hormonvizsgálaton(menstruáció után kb másfél héttel)és az androsztendion szintem nagyon magas volt(másfélszerese a megengedett határértéknek.Azt tudom h a menstruációs ciklusban a progeszteron szint emelkedésével több androgén termelődik szóval az is lehet h nekem ezért volt magasabb,csak az idegesít h ez nem kicsi túllépés:4860,és max3060 lehetne.Orvossa 2hét múlva beszélek.Szeretném kikérni a véleményed:szerinted ez okozhatja nálam a fokozott szőrösödést?(egy éve az androsztendion szintem még teljesen rendben volt)
További ajánlott fórumok:
- PCOS, szőrösödés. Vank aki sikerrel kezeltette?
- Kihez forduljak ezzel az erős szőrösödéshez és hajhullással? Lassan kopasz vagyok :(
- Mitől a női szőrösödés, ha nincs hormonzavar?
- Ezek a vérvételi vizsgálatok jók lesznek endokrinológushoz?: hajhullás és szőrösödés miatt?
- Hajhullás, szőrösödés 19 évesen? Kis túlsúly is párosul hozzá! Inzulin rezisztencia, mennyibe kerülnek a vizsgálatok?
- Pattanásos bőrrel és túlzott szőrösödéssel melyik orvoshoz érdemes fordulni? Bőrgyógyász vagy nőgyógyász?