Kóros alakú spermium (beszélgetés)
2 ev alatt sok minden valtozhatott! Lehet, hogy sokat javultak a parameterek, ha pl. azota egeszsegesebben taplalkozott, kevesebb stressz erte, stb.
Nincs kedve ujbol megnezetni? Úgy tobbet tudnatok!
Minden ferfi mintajaban talalhatok abnormalisan formalt egyedek (pl. ketfarku, spiralalaku vagy gorbult nyaku.) Viszont ezek a tokeletlen peldanyok altalaban nem kepesek a megtermekenyitesre. Ha azonban igen, akkor a bennuk talalhato orokitoanyag altalaban nem serult, igy egeszseges lesz az embrio. A termeszet/Joisten/univerzum nagyon okosan kitalalta ezt az egeszet!
Az a lenyeg, hogy a selejtesek mellett legyen elegendo tokeletesen formalt, eros, egeszseges, gyorsan elorehalado uszobajnok és minden rendben lesz! :)
Ha bele kell fognotok alombikba, akkor tankolj fel pénzzel, mert nem kis kiadásokkal jár!
Sok sikert! Ne húzzátok tovább az időt!
a lombiknál ki tudják választani azt a pár megfelelő alakú és mozgású sejtet, amivel meg tudják termékenyíteni a petesejtet, ezért jöhet szóba csak a lombik
A nem megfelelő alakú sejtek is hordozhatnak betegséget, de leginkább a mozgásuk hiányosságai miatt és az alaki rendellenesség miatt nem alkalmasak arra, hogy megtermékenyítsék a petesejtet, tehát a spontán út nem járható
Szerintem is!
Ha az alakjávan van baj, akkor nem lesz megoldva a lombiktól!
A doki sztem meg tudta volna mondani...
Sokkal okosabb, mint mi ahogy találgatunk :(
Igen, ráadásul a gyakori genetikai betegségek nagy általánosságban a petesejt hibái.
Edwardsos kisfiam volt, 20 hetesen szültem halva, ott azt mondták, az petesejt rendellenesség.
nem az a baj, h lassú? Mert az alakja az természetes környezetben, és lombikban is ugyanolyan, nem!?
Amúgy laikus vagyok, nem értek hozzá!
Lányok, lenne ezzel egy kérdésem, ami nem tiszta elöttem...
Ha rossz alakú a sperma, attól lehet beteg gyerek? Eszembe jutott ez is, mondtam is a páromnak,hogy van egy ilyen félelmem, de ő azt mondta,hogy nem hiszi. Tegnap beszélgettem barátnőmmel, és ő azt mondta,hogy úgy tudja, emiatt meg van rá a lehetőség. Neten hiába kérdeztem utána, semmi válasz sincs erre...
Lehet,hogy hülye kérdés, de félek... :(
További ajánlott fórumok:
- A spermiumok DNS állományának a töredezettsége is állhat a gyakori vetélés hátterében
- Mivel növelhetnék a spermiumot?
- Rossz spermium miatt nem jön a baba. Gyertek osszuk meg tapasztalatainkat küzdjünk együtt a babáért
- Lehetséges olyan, hogy egy-két spermium elkószáljon a hüvelyben, és attól teherbe essek?
- Nem találtak spermiumot (azoospermia?)
- Petevezeték átjárhatóságit mindenféleképp muszáj csinálni, ha lombik javasolt az alacsony spermiumszám miatt? (Győri Kaáli)