Kopetka recept

A Kopetka hozzávalói:
4 kg krumpli
6 tojás
60 dkg liszt
5 nagy fej vöröshagyma
50 dkg bacon
5 ek zsír

bors


A Kopetka elkészítési módja:
A krumplit megpucoljuk, kockára vágjuk, és puhára főzzük. Ha elkészült, leszűrjük, és áttörjük, félretesszük hűlni. A hagymát apróra vágjuk, kevés zsiradékon megdinszteljük, hozzátesszük a kockára vágott szalonnát, és azt is készre sütjük. Az egészet félretesszük. Ha kihűlt a krumplimassza, belekeverjük a lisztet és a tojásokat (liszt-, tojás- és természetesen krumplifüggő, hogy mennyire áll össze). Akkor jó a masszánk, ha nudliszerű az állaga. Sózzuk, borsozzuk. A kész masszából, lisztezett munkafelületen enyhén lapos rudakat formázunk, majd kb 3-4 centi széles nudlikat vágunk le belőle. Ezeket lobogó, enyhén sós vízben kifőzzük. Ha elkészült, összekeverjük a hagymás szalonnával, tepsibe tesszük, és 10 percig sütjük, hogy a nudli egy kis színt kapjon. Melegen tálaljuk.


Kategória: Egytálételek receptjei


A kopetka elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook