Könyvek 11-12 éveseknek (beszélgetés)
A Vad Focibanda (12 vagy 13 kötet)
Harry Potter
Egy ropi naplója
Kinizsi Pál
A repülő osztály
Emil és a detektívek
A koppányi aga testamentuma
Verne könyvek
A nagy indián könyv
Karl May indiános könyvei
Szívem szerint Jókait és Mikszáthot is ajánlanám. Ennyi idősen nekem nagy kedvenceim voltak... De látom a fiaimon, hogy őket nem köti le.
És klassz, hogy ráérzett az olvasás örömére! Jobb későn, mint soha :)
+ Vidd el (jobban mondva valamelyik szülője) egy könyvtárba! Csak a Budapesten lévő Szabó Ervin Könyvtár hálózatot ismerem gyerekirodalom tekintetében, de róluk állíthatom, hogy nagyon jól tartják a lépést a legújabb gyerekirodalommal is. És felkészült, segítőkész, gyerekbarát könyvtárosokkal találkoztam ott.
Nekem ugyan lányom van, de Böszörményi Gyula könyveit is jó szívvel ajánlom.
Esetleg Harry Potter könyvek?
Amúgy tényleg szörnyű hogy már az iskolában is ez van, meg sem próbálják a gyerekekkel megszerettetni az olvasást... de hogy otthon sem? Gondolom ott a szülők sem olvasnak, ha egy 12 éves még nem olvasott el egyetlen regényt sem... a 6 éves lányom többet olvasott már ennél... :/
Tényleg elég nemtörődöm a tanár, pont neki kellene "igazából kötelezni.
De ha már ő nem, akkor a szülő.Régen nekem is volt, hogy a gyerek megkérdezte , pl. pénteken: megvan-e filmen, mert ha nem, kikölcsönözné x filmet. Kérdeztük, miért akarja pont azt , mondja hétfőre el kellett volna olvasni a könyvet. Na, akkor még van időd, és még aznap könyvtárból elé raktam.
De, keresd:" Távolban egy fehér vitorla "-Katajev
Az elég baj, hogy a kötelezőket hagytad rövidítettben olvasni.:(
De holnap szétnézek, és hátha addig kapsz is ötleteket.:)
Fekete Istvan konyvek, Tuskevar, Teli Berek
Arkady Fiedler: Az Orinoco folyonal
Ezeket szerintem elvezni fogja
További ajánlott fórumok:
- Miért van az, hogy az idősebb korosztály azt gondolja, hogy a 20-on éveseknek nem lehet gondjuk?
- Hepatitis C védő oltás 13-14 éveseknek
- Mi a véleményed, az 1-3 éveseknek készült üveges "bébikajáról"? (..ha veszitek-eszitek, ha nem)
- Gyereknevelési ötletek 4 és 5 éveseknek
- A mai 18-20 éveseknek mi a retro zene?
- Súlyzós edzés az iskolában 8-9 éveseknek