Konyakos meggy nyersen recept
A Konyakos meggy nyersen hozzávalói:1 kg jó érett
magozott meggy
1 kg kristálycukor
1 dl konyak
5 g benzoesavas nátrium vagy szalicil.
A Konyakos meggy nyersen elkészítési módja:
Az előkészített meggyet egy mély üveg- vagy porcelánedényben összekeverjük a cukorral és a tartósítóval. 2-3 napig állni hagyjuk és naponta többször átkeverjük, hogy a cukor jól átjárja. Ha már a cukor tökéletesen feloldódott a meggylében, üvegekben töltjük és megöntözzük konyakkal. Celofánnal lekötjük és a kamrában végleges helyére állítjuk a befőttet.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: csidar, 2007. jún. 18. 17:57
A konyakos meggy nyersen elkészítési módja és hozzávalói.