Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Konyakos meggy nyersen recept

Konyakos meggy nyersen recept

A Konyakos meggy nyersen hozzávalói:
1 kg jó érett
magozott meggy
1 kg kristálycukor
1 dl konyak
5 g benzoesavas nátrium vagy szalicil.


A Konyakos meggy nyersen elkészítési módja:
Az előkészített meggyet egy mély üveg- vagy porcelánedényben összekeverjük a cukorral és a tartósítóval. 2-3 napig állni hagyjuk és naponta többször átkeverjük, hogy a cukor jól átjárja. Ha már a cukor tökéletesen feloldódott a meggylében, üvegekben töltjük és megöntözzük konyakkal. Celofánnal lekötjük és a kamrában végleges helyére állítjuk a befőttet.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A konyakos meggy nyersen elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook