Könnyű citromos túrós szelet recept
A Könnyű citromos túrós szelet hozzávalói:A tésztához
40 dkg liszt
4 tojássárgája
15 dkg vaj/margarin
15 dkg porcukor
1 csomag sütőpor
1 kis pohár tejföl (175 g)
A tepsihez
vaj
lisz
A krémhez
50 dkg sovány tehéntúró
4 tojásfehérje
20 dkg cukor
1 citrom leve (naranccsal is finom)
1 evőkanál búzadara
A szóráshoz
porcukor
A Könnyű citromos túrós szelet elkészítési módja:
A lisztet a sütőporral és a cukorral összekeverjük, a vajjal elmorzsoljuk, majd a tojássárgákkal és a tejföllel összegyúrjuk. Kettévesszük és folpackba csomagolva fél órára a hűtőbe tesszük. A fehérjéket a cukor felével kemény habbá verjük és félretesszük. A túrót a maradék cukorral és a citromlével összekeverjük, majd óvatosan hozzákeverjük a felvert habot. A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Az egyik tésztát kinyújtjuk, a lisztezett tepsibe terítjük és megszórjuk a búzadarával (fontos, hogy belekerüljön, hogy ne ázzon el a tészta!), majd rásimítjuk a túrótölteléket. A tetejére rányújtjuk a másik tésztát és villával megszurkáljuk. Az előmelegített sütőbe tesszük, és addig sütjük, amíg a teteje, középen is szépen megpirul, kb. 30 perc. Várjuk meg, amíg teljesen kihűl, és csak utána szeleteljük fel. Gazdagon szórjuk meg porcukorral!
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: bd8f0b56fe, 2017. márc. 17. 12:43
A könnyű citromos túrós szelet elkészítési módja és hozzávalói.