Kompressziós zokni (tudásbázis)
Ez egy szuper lelet!
Gratulálok!:)
Én is ezt a gyógymódot alkalmazom 😀🐕
Megtörtént :-) "... jó légzésszinkron áramlás detektálható.Az erek lumene normál tág comprimálható- Az alszárvénák distalis compressiora feltelődnek."
Javaslat sok séta, kutyával. Sajnos azt nem írtak fel.
Mindig szigorú voltam a betegeimmel 😀 úgy biztosabb az eredmény 😀💗
Írj majd a dopplerről :)
Szuper!
Ki írta fel?
😳🙄 meg vagyok döbbenve.
Akkor marad a DM zokni. :/
Angiologiara kérj beutalót.
Ha halasztgatod, mert úgyse érnek rá, akkor azt veszed észre 2 hónap múlva, hogy eltelt 2 hónap és már rég túl lehetnél rajta, de nem jutottál semmire.
Magyarországon is.
A szakorvos eleve méretet ír fel, aztán a gyógyászati boltos centizik és pontosít a dolgon.
Persze ehhez megfelelő indok és betegség kell.
FI, ne kísérletezgess, mert azzal többet ártasz, mint használsz, vizsgáltasd meg magad orvossal.
Vannak ezek a DM-es, ilyen olyan zoknik, harisnyák, de azok csak komfortérzetet adnak sportolóknak, hosszabb repülőútra indulóknak, de gyógyhatásuk nincs. Olyan, mint mondjuk súlyos influenza esetén a szopogatós cukorka.
Egyébként lehet kapni a gyógyászati segédeszköz boltban olyan kompressziós harisnyát is, amit nagyon könnyű felvenni, bármilyen szoros is, mert van hozzá mellékelve a dobozban egy nylon "papucs" féle, és azon nagyon könnyen átcsusszan a harisnya, és a felhúzása után könnyedén ki lehet elől húzni a lábujjaknál a harisnya alól.
A fáslit nehezebb JÓL feltekerni, mert nagyon nem mindegy, hol és mennyire szorít, aztán meg lecsúszkálhat, hiába vannak kis kapcsai.
Nagyon szívesen.
A fáslinak az az előnye, h bármilyen méretre lehet használni, és olyan szorosra amilyenre akarod.
Olcsóbb is, és azt is elég könnyen lehet mosni.
De, a harisnyát segítséggel sokkal könnyebb felhúzni.
Zoknit könnyen egyedül is.
Sziasztok!
Déemes kompressziós zoknira gondoltam, valakinek van tapasztalata.Bokámnál sok-sok seprűvéna, vádlinál olyan borsónyi duzzanat van. Eszem tablettát, kenegetem. Ennek ellenére dagad, szurkál itt-ott. Talán sebész írhat fel kompressziós harisnyát, de mostanság bejutni majdnem lehetetlen küldetés.
Előre is köszönöm.
További ajánlott fórumok:
- Visszér probléma. Melyik a legjobb kompressziós (terhes) harisnya?
- Hol lehet kompressziós ruhát teljes testre vásárolni?
- Hord valaki kompressziós harisnyát állandóan, nyirok és visszér probléma miatt?
- Mi az a kompressziós harisnya (visszérre)? Úgy kell elképzelni, mint egy harisnyanadrágot?
- Legjobb kompressziós harisnya
- Melyik kompressziós harisnya az erősebb?