Hord valaki kompressziós harisnyát állandóan, nyirok és visszér probléma miatt? (tudásbázis kérdés)
Hol voltál ilyen masszázson? Én jártam az ödéma "központba" (sztk) közel 8000ért írtak receptre fáslit+kompressziós kellékeket ki sem tudtam váltani a receptet. Mondták létezik kezelés is de csak ha befekszem egy hétre az osztályra. Sajnos ezt nem tudtam megoldani mert a beteg anyukámat még néhány órára is kockázatos magára hagynom.
Az én lábam is aggasztó volt nyirokprobléma miatt. Visszereim vannak, de eddig nem okoztak problémát. Féltem hogy elfekélyesedik, elmentem nyirokmasszázsra(Bpesten) Számomra is hihetetlen volt, de már az első masszázzsal megnyitotta a dugulást a nyirokrendszerben. Még 4x kezelt, most már csak havonta 1x, fenntartó masszázst végez. Én nem harisnyát hordok, hanem fáslizva van spec. fáslival, amit ott ingyen kaptam és ragyogó lett a lábam, ami korábban már "embertelen" volt.
nyirok és lympho ödémám van,sajnos a legutóbbi orbánc nagyban rontott a helyzeten
Önállóan ír a gépem:)))
Tehát : vizesedik a lábad, vagy nyiroködémás?
Vízesések, vagy nyirok probléma ?
Valóban állandóan hidegek a lábaim.
Viszont ha nem hordom ezt a harisnyát úgy bedagadnak a lábaim, hogy délben már papucsot sem tudok felvenni.
Ez az, a pólyát rosszul írtam, én is ilyen fáslit használok.
Reggel még az ágyban bekötöm, mert amíg tötyögés, kávézás, stb. sokat jelent, különösen felkelés után nem terhelem rögtön.:))
véleményem szerint a te vérkeringésednek nem tesz jót a gumirozott térdszoritó!
nálam is volt ilyen gond addig mig át nem tértem a gumifáslira. szörnyen irritálja a bőrt ha nem megfelelő a vérkeringés!
jó egészséget!
ez később a bőr érzékenységével, elvékonyodásával is járhat.
ez azt jelenti,hogy szárazabb lesz a bőr,és könnyebben sérül meg,és a seb helye bebarnul,és nem mulik el. idős korba van ilyen ,hogy a bőr elvékonyodik. berepedezik,vérzik egy kis ütéstől.
nem érzed hidegnek is a lábad?
javítás:3 orvosnál voltam
+ orvosnál voltam abból 2 a kompressziós harisnyát még 1 a fáslit javasolta. A gondom az a fáslival,hogy nem bírja az egésznapos talpalást folyton lecsúszik. Nekem is térdharisnyám van, lehet az a gond hogy 3kor kelek akkor felhúzom és éjfélig rajtam van általában akkor kerülök ágyba
Biztos,hogy jó a méret,én is lemértem vásárlás előtt + az üzletben is az eladó.
Nekem csak 1 hónapja van térdig érő az egyik lábakon, de nincs ilyen tünetek. De ha tehetem, inkább fás líra cseréltem. Nekem nyirokodemas a lábam.
Nekem szárazabbá teszi a lábam, viszketni szokott. Jóféle testápoló vagy bőrgyógyász doki által felírt Flucináros krémet használok rá.
Hordom nap mint nap, semmi hasonló tünetem. Megszoktam, szeretem, ha rajtam van, nem fárad a lábam.
Biztos a Te méreted? Nem túl szűk esetleg? Ilyent még nem is hallottam.
Anyukám hordja sok éve, sajnos ez az érzékenység nála is adott. Az orvosa szerint ez normális. Elszineződése viszont nincs, nem is jellemző, hogy lenne.
Szeretném megtudni mennyire normális,hogy mióta hordom ezt a térdharisnyát minkét lábon, iszonyúan érzékenyek a lábaim. Elég minimálisan hozzáérnem valamihez és még a bőröm is fáj. Bokatájékon estére lilás elszineződés látható. Esetleg másnak is vannak hasonló problémái?
Hord valaki kompressziós harisnyát állandóan, nyirok és viszér probléma miatt?
További ajánlott fórumok: