Főoldal » Receptek » Nassok, sós finomságok receptjei » Köményes/sajtos sós recept

Köményes/sajtos sós recept

A Köményes/sajtos sós hozzávalói:
50 dkg liszt
20 dkg zsír
1 tojás
2 dkg felfuttatott élesztő

1 tojás a lekenéshez
köménymag
reszelt sajt
sze. kevés tejföl
zsíradék és liszt a tepsi kikenéséhez


A Köményes/sajtos sós elkészítési módja:
A hozzávalókat összegyúrjuk,ha kell tejföllel puhíthatjuk.8 cipót formálunk belőle,1/2-1 órára pihenni hagyjuk. Egyesével vékonyra nyújtjuk a cipókat lisztezett deszkán,cikkekre szeleteljük,és az egyes cikkeket feltekerjük úgy,hogy a háromszög aljától indulunk,és a teteje felé haladunk. Zsírozott-lisztezett tepsibe helyezzük a sütiket,a tetejüket megkenjük felvert tojással,és reszelt sajtot vagy köménymagot szórunk rá. Előmelegített sütőben megsütjük.


Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei


A köményes/sajtos sós elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook