Köményes/sajtos sós recept
A Köményes/sajtos sós hozzávalói:50 dkg liszt
20 dkg zsír
1 tojás
2 dkg felfuttatott élesztő
só
1 tojás a lekenéshez
köménymag
reszelt sajt
sze. kevés tejföl
zsíradék és liszt a tepsi kikenéséhez
A Köményes/sajtos sós elkészítési módja:
A hozzávalókat összegyúrjuk,ha kell tejföllel puhíthatjuk.8 cipót formálunk belőle,1/2-1 órára pihenni hagyjuk. Egyesével vékonyra nyújtjuk a cipókat lisztezett deszkán,cikkekre szeleteljük,és az egyes cikkeket feltekerjük úgy,hogy a háromszög aljától indulunk,és a teteje felé haladunk. Zsírozott-lisztezett tepsibe helyezzük a sütiket,a tetejüket megkenjük felvert tojással,és reszelt sajtot vagy köménymagot szórunk rá. Előmelegített sütőben megsütjük.
Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei
A receptet beküldte: Indián lány, 2009. ápr. 11. 18:22
A köményes/sajtos sós elkészítési módja és hozzávalói.