Klasszikus mézes házi krémes recept
A Klasszikus mézes házi krémes hozzávalói:5 ek tej
1 db tojás
15 dkg porcukor
5 dkg vaj
1 ek méz
40 dkg liszt
1 tk szódabikarbóna
A krémhez:
1 l tej
3 csomag vaníliás krémpor
25 dkg kristálycukor
1 csomag vaníliás cukor
12,5 dkg margarin
25 dkg vaj
3 csomag tejszín
2 csomag habfixáló
A Klasszikus mézes házi krémes elkészítési módja:
A tejhez hozzáadjuk a tojást, a cukrot, a vajat és a mézet. Alaposan összekeverjük, majd felfőzzük. A forró keverékhez hozzáadjuk a lisztet és a szódabikarbónát, simára keverjük, majd jól összedolgozzuk és kétfelé osztjuk a tésztát. Mindkét adag tésztát négyszögletes lappá nyújtjuk, majd külön-külön megsütjük és hagyjuk kihűlni. Közben elkészítjük a krémet: a tejben elkeverjük a vaníliás krémport, a cukrot és a vaníliás cukrot, és sűrűre főzzük, majd a még forró krémben vegyítjük el a margarint. Hagyjuk kihűlni, aztán hozzákeverjük a vajat is. A tejszínben eldolgozzuk a habfixálót, majd verjük kemény habbá. A kész krémet az egyik, már kihűlt süteménylapra kenjük, ráteszünk egy vastag réteg tejszínhabot, majd letakarjuk a másik lappal. A tetejét porcukorral megszórjuk.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: cicaaa65, 2017. dec. 14. 05:12
A klasszikus mézes házi krémes elkészítési módja és hozzávalói.