Kizárólagos használat megkapása, avagy mi, hogy kivitelezhető (beszélgetés)
értem, mert közös gyerek jogán ki lehetne verni belőle a használati jogot :S
Így is el lehet menni a bíróságra -gondolom eleve bíróság állapította meg hogy ő használja a lakást- hogy neked ítéljék a használati jogot, mivel ő életvitelszerűen külföldön él, neked meg nagyon kéne, kiskorú érdekére tekintettel van esélyed; közös gyerek esetében ez szinte automatikus lenne... de arra készülj, hogy ettől még a pasit nem fogják kötelezni, hogy fizesse a ráeső részletet, ill még az is benne van a pakliban, hogy tőled a pasi lakáshasználati díjat követeljen. Gondolom most a használat fejében ő fizeti egyedül a hitelt, ha te használnád a lakást akkor elképzelhető, hogy rád vernék ennek a terhét :S
Fogadóóra a bíróságon? Van olyan intézmény, hogy a "nép ügyvédje", illetékmentesség, stb.
Hála Istennek ezeket már túléltem...
meg akarja venni,de nincs rá pénze!
de szeretnék visszamenni,úgy hogy a kizárólagps használat az enyém,a fele részletet fizetném!
csak nem tudom érdemes elindulni ezen a vonalon,mert anyagiakban nem szeretnék húzezeket ügyvédre költeni,feleslegesen,mert inkább a kislányomra költöm akkor!
szia!
sajnos anyagi okok miatt nem tudom megvenni,az ő részét!
sziasztok!
Van egy lakásunk a volt férjemmel...
kizárólagos használatot ő megkapta,mondván én már elköltöztem!
a lakást ő fizeti,hitel van rá!
fele-fele arányban van a tulajdon,és a hitel is!
nem itthon lakik,mert kinn dolgozik németországba,azért nem lett eladva,mert neki kell,de se nem fizet ki,se nem akarja eladni!
kb 6 havonta jár haza!
viszont,közben nekem született egy gyermekem,aki 10 hónapos,és jó lenne egy nagyobb lakásba költözni,,viszont nem bírok kifizetni,79.000.-ot(ennyi a hitel)
de a felét fizetném,de nem hiszem,hogy az exem fizetné így a hitel másik felét,hogy én lakom ott!
ennek van valami kiskapuja,hogy a fele hitelt én,a fele hitelt ő,és mégis én kapjam a kizárólagos használatot?
merthogy nem szeretném ,ha ő mondjuk haza jön németországból,és a gyerekre,és rám telepdne,ha éppen iszik stb....
További ajánlott fórumok:
- Filmek kizárólag ABC sorrendben.
- A Töténelem nagy alakjai kizárólag ABC sorrendben
- Háztartási eszközök és tárgyak, háztartásban használatos dolgok ABC-ben!
- Kinél milyen mellékhatások jelentkeztek asztma elleni (szteroidtartalmú) spray használata miatt?
- Ti mikor hagytátok abba a légzésfigyelő használatát? A gyártó 12 hónapos kor után javasolja, de olvastam később esetekről...
- A 90 éves apai nagyanyám tartásáról kizárólag én vagyok köteles gondoskodni?