Kiszáradt rántotthús szeletekkel mit lehet kezdeni? Céges buliból kaptuk (tudásbázis)
Húskrémet ? (panir leszedés után) Vagy kutyának ?
Nagyon köszönöm,:) Már túl vagyok rajta,na ez a hal keszeg volt,patkó alakúra nyiszáltam őket,112 szelet lett:) Elkezdtem panírozni,és rájöttem,hogy szerintem a macskák nem fognak fincogi pofát vágni,ha megkínálom őket,így csak a felét csináltam meg,Ázik,úszik egy hete,remélem hamarosan lehet enni,mert kellene a hely a hűtőbe.A levet úgy csináltam ahogy írtad,szerintem azzal nincs gond,csak nem szeretem szegényeket:)Gyerekkoromban az anyu nagyon gyakran csinált,és mindig elcsentük a halat,veszekedtünk vele,hogy miért rontja el:)Apu imádta.Na most a párom...,"mert öreganyám tudod úgy csinálta" verzió...,hát olyan biztosan nem lesz,mert valószínű,hogy az idő is finomabbá tette.Még egyszer köszönöm! Boldog Karácsonyt Kívánok!:)
Nem tűntem el, priviben válaszoltam az okról miért nem tudtam itt lenni. Na akkor, az ecetes halhoz a legjobb a rántott ponty ami nem zsíros,- nyurga pontynak hívják- ezt sajnos csak horgászoktól szerezhetsz mert ez nem tóban tenyésztett, ez folyami hal.Lehet csarnokban vásárolt v. pl. Tescó,Metró vagy sima Halbolti.Ha megkéred az eladót
konyhakész állapotban is megveheted /kisebb díjazásért/ 2 cm -es szeletekre kell vágni, patkó alak lesz a szeletekből míg el nem érsz a farkáig, azt egyben kell hagyni és sajnos ez a legszálkásabb része a pontynak.Ezután besózzuk és
20-30 percre félre tesszük. Utána bepanírozzuk /ahogy a rántott húst/ és bő forró olajban kisütjük szép világos barnára.Ezután következik
a cukros-ecetes lé készítés és tovább úgy ahogy ez
előzőekben leírtam.Lehet kárászt,keszeget is letenni, de azt a pikkelyezés után be kell irdalni.Ebből adódik, hogy apró halból nem érdemes
készíteni.A lé jó ecete és elég édes legyen.Ne úgy képzeld, hogy a szálka el fog tűnni, csak megpuhul
és nem szúr annyira.A kisebbek hosszú érlelés után
néha tényleg eltűnnek.Ezt a problémát kiküszöbölheted ha tengeti halból készíted /halfiléből/ mert abban nincs szálka és ezt hamar átérleli az ecetes lé, hamar fogyasztható.A hűtőben dobozban,üveg v, porcelán tálban letakarva 1-1,5 hétig eltehető.Nálunk ilyen még csak gyerek koromban fordult elő de azt édesanyám a baracklekvár főző lábasban tette le a mennyiség miatt.Hát ennyi, ha még segíthetek kérlek írj és én szívesen válaszolok.A férjednek üzenem, gratulálok az ízléséhez az ecetes hal szeretete miatt.Boldog,szeretetben gazdag ünnepeket kívánok:
Zsuzsa
e
ő
A hagyma,meg az ecet ápol és eltakar:
Én szeretem a rántott húst másnap is, bát nem tudom, ezek a példányok menmnyire száradtak ki:) Nekem inkább azzal lenne bajom, hogy céges rendezvényen ott volt órákig az asztalon, mindeki beszélgetett fölötte, stb. Én ezért nem enném meg.
Nagyon szálkás keszeg,vagy kárász
Múlt héten csütörtökön csináltam meg ezt a halas verziót,de nekem még mindig nem puhultak meg a szálkák,egyáltalán meddig lehet ezt a hűtőben tartani?Nem csináltam még sohasem a párom kedvence..., nem valami bizalomgerjesztő.:)
én vékony fél centis csikokra vágnám és megyszósszal ls krumplival tálalnám.
vagy salátába tenném...
Bocs, az előbbihez még annyit,hogy lének el kell kicsit fednie a husit, mert be szívja az ecetes,cukros levet. Zsuzsa
Itt, felénk /Győr és környéke/ szeretjük az ecetes halat.Én szoktam csirkemellből,rántott gombából,rántott patisszonból is készíteni.Cukros ecetes levet készítünk /pici só is kell bele/ és felforraljuk.Kicsit több ecetet mint az uborka salátának, mert felveszi a hús.Pár szem babérlevelet, fekete borsot,és mustármagot/ez elhagyható ha nincs/. Vöröshagymát vékonyra felkarikázzuk és kezdjük egy tálba /legjobb a jénai/ szeletenként egymás mellé lerakni a rántott húst.Minden sor fölé szórunk a hagymából.Az utolsó sor hagyma.Erre ráöntjük a forró ecetes, cukros levet és letakarjuk egy fedővel.Mikor kihűlt hűtőbe tesszük, másnap fogyasztható.A panír és a hús is megpuhul.Az ecetes hal tovább, 2-3 napig érik, hogy a szálka is átpuhuljon, persze ha nem tengeri halból készül. A kényszer nagy úr és más takarékosság és más a ha valaki "spórmajszter". .Üdvözöl:Zsuzsa
Nekem a maradék szó ütötte meg a szememet bár csak részletekben olvastam vissza.....nálunk a maradék az amibe már belenyúltak megcsócsálták,az a kidobni való....hozzáteszem ép kajcsit dobtam ki és a kisfiam megkérdezte hogy anya tényleg van aki megeszi a szemétből is mert tanárnéni azt mondta van aki annyira éhes hogy kiveszi onnan is....nálunk ha marad rántott husi esetleg egy kicsit átmelegitem de megesszük simán másnap...lehet kicsit rágósabb de eszünkbe sem jutna kidobni....lehet hozzá valami mártást,salátát csinálni és jobban csúszik...én örülök ha olyan a világ hogy a húsokat simán ki lehet dobni mert az maradék,de nem azt tapasztalom sajnos.......nekem hús van bőven itthon általában bár meg is dolgozunk érte és ezt nem képletesen értem,de nem szoktuk kidobni......
Már amit én írtam,annak,na :))
Ez egy volt főnököm szövege volt abban az étteremben,ahol dolgoztam régen :))
Úúúgy van.Ezért nem eszem én sehol semmit.Nagyon-nagyon ritkán fordul elő,mert nagyon-nagyon dicsért helynek kell ahhoz lennie,hogy én kajáljak ott bármit is.
ez olyan, mint a nincs ronda nő, csak kevés konyak? :)
Kiszálltam már a vendéglátóiparból, de az emlékek egy életre megmaradnak.
Nincs büdös hús,csak alul fűszerezett!! :))
magyar vendéglátózásban örülj, ha nem a kórházban végzed, ami ott a konyhában van :s
igen, közben eszembe jutott kié a macsek! :)
igazából akkora burzsuj vagyok, hogy a SZOMSZÉD macskáját etetem lazaccal :o))
Totya monta megin balhé lesz! :-)
Jesszus. Milyen tapasztalat? Ott dolgozol?
Talán melegítsd fel mikróban és készíts hozzá tartárt,úgy (talán) nem lesz száraz.De én már nem enném meg,az tuti...Lehet nem is tegnapi,már oda is felmelegítve került.
Inkább tényleg a vajas kenyér.
Nyami.
Én is most voltam foghagymát venni kiciglivel.
További ajánlott fórumok: