Kislányom születése óta "szörcsög". Miért van ez, és mit tegyek? (tudásbázis)
Mi most 6 hósak vagyunk, de már sokkal jobb. Már csak akkor van mikor nagyon dolgozik és feljön valami. Éjjel pl. semmi gond.
Nekünk főleg éjszaka okoz gondot. Én is abban bízok, hogy idővel megszünik
A fiam is szörcsögött. Emlékeim szerint négy-öt hónapos volt, mire kinőtte. Neki SEMMI (így nem is szívtuk neki) nem jött ki az orrából, éjszaka nem volt gond, kapott tőle levegőt, csak szörcsögött.
Egyik napról a másikra elmúlt.
a párommal arra jöttünk rá, hogy a kicsikkel kapcsolatban bármit kérdezünk, mindenre az a válasz: "...mert baba" :)
Sziasztok! Nálunk is ez van, szörcsögés a bukás miatt. Mi voltunk gasztron, mivel szépen eszik és fejlődik, a válasz: majd kinövi..
Az az érdekes, hogy a neonatológián azt mondták, hogy ne szívjuk minden nap, mert nem lesz szaglása, a másik lányomnak meg 1 éve (akkor volt 1 éves) azt mondták, hogy annyiszor lehet, ahányszor ki kéne fújnia az orrát.
én elvinném fül-orr-gégészetre, mert az anyatej pang a melléküregekben, s kitűnő táptalaja a baktériumoknak! Félő,hogy akár a fül felé is elindulhat a hurut s akkor középfülgyulladása is lehet!
csütörtökön lesz 3 hós :)
Összesen egy hét volt amikor nem volt gond
semmit nem mondtak. Csak hogy porszívózzam, és fújjam a sós orrspray-val. Meghogy bármi lehet (tej, orrduzzanat stb)
Én is olvastam a refluxos kérdésedetis.Lehet ott van a kutya elásva.
Nekem kicsi fiam 8 hós koráig bukott,sokszor igen sokat,volt h szó szerint orrán száján jött.
De volt h csak épp annyit h az orrában szörcsögje.
Rengeteget félrenyeltünk mi is,mert iszonyatosan mohón evett.Sokat porszivóztuk mi is.
Szerintem ha szépen nő a súlya,nincs láza vagy állandó hőemelkedése akkor csak ez lehet a dolog mögött.
Érdekes viszont h 8 hósan egyik pillanatról a másikra eltűntek a bukások,pedig képes volt még a sűrűbb egyéb kaját is bukdácsolni.
Közben olvastam egy másik kérdésedet is, lehet hogy összefüggés van a kettő között. Alvás vizsgálatnál nézik, hogy nem áramlik-e vissza a gyomorból a táplálék. /reflux/ A ti esetetekben ezzel a vizsgálattal lehet hogy mindenre megkapjátok a választ.
Igen..lehet a tejtől is. De simán lehet nátha is. Az enyémek is náthásan kerültek haza a kórházból, és kb 4-5 hétig szívtuk az orrukat.
Az én kisfiam képes volt fuldokolni úgy szopizott.:)
Szia! Beszéld meg a házi orvossal mi a megoldás! De ha nagyon mohón eszik, elképzelhető, hogy marad vissza a garat- orr járatnál anyatej és az adja a hangot.
Nem tudom mit lehet tenni, nekünk azért nem volt olyan súlyos hogy zavarta volna, a lányom rendesen kapott levegő. A védőnő azt javasolta, hogy az elején fejjek le egy kicsit a tejből és utána adjak neki. Ezt azért mondta mert a tejleadó reflex miatt az elején erősen spriccol a tej ha megszívja a baba és sok levegővel nagyon erősen jönn a tej amitől pl. a hasa is fájhat. Tehát meg kell próbálni az elejét lefejni.
Mennyi idős a pici?
Mi is porszívóztuk éjjel-nappal. A gyerekorvos szerint ez teljesen természetes. Minket is idegesített, de egyszer csak elmúlt. Sajnos már nem emlékszem mikor. Állítólag tisztul ilyenkor. Mert ugye kilenc hónapot "vízben" töltött. :)
Szerintem is inkább vidd el fül-orr gégészhez!
A háziorvos vagy a védőnő mit mondott a szörcsögésre??
az enyém is mohó. És tényleg semmit nem lehet ez ellen tenni? Csak várni?
Nekem is szörcsögöt sokat míg pici volt, azért mert mohón szopizott és az orrába ment az anyatej. Én nem csináltam semmit kb. fél éves korára megszünt.
El kellene vinni fül-orr-gégészhez, lehet, hogy a nyelőcső porcosodása nem megfelelő
Minden nap használjuk a sós orrspray, és porszívózzuk is, de mégis minden éjszaka kinlódik, mert nem kap levegőt.
Kislányom születése óta "szörcsög". Miért van ez, és mit tegyek?
További ajánlott fórumok: