Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Kisgyerek kis gond, nagy gyerek nagy gond?! fórum

Kisgyerek kis gond, nagy gyerek nagy gond?! (beszélgetés)

18. 55Judit (válaszként erre: 17. - Enissa)
okt. 27. 17:02
Igazad van. Én csak a normál, ideális esetről írtam.
17. Enissa (válaszként erre: 12. - 55Judit)
okt. 27. 16:42

Szerintem, amikor tervezi valaki a babát, nem tudhatja mire vállalkozik, csak sejtheti.

Főleg, ha az a baba netán betegen születik. :/

okt. 27. 16:28
Van, ami konnyebb igen, de alapvetoen a problemak hordereje nagyobb, ahogy nonek.
15. Enissa (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
okt. 27. 14:38

Van benne igazság.

Alig vártam, hogy beszélni tudjanak, hogy megtudjam mi a bajuk, ha sírnak, hogy átaludjam az éjszakákat.

Aztán középiskoláig semmi gondom nem volt, illetve annyi, hogy 2 gyereket 2 felé hordtam iskolába, edzésre. Sokszor a szülői is egyszerre volt.

Amikor a fiam kamaszodott, bizony lett 1-2 ősz hajszálam, a társaság miatt, akkor visszasírtam a csecsemő és kisgyermekkort.

Anyagilag mindegy volt. Sokba voltak babaként is, és kamaszként is, nem áldozatként tekintek magamra, csak megemlítettem, boldog vagyok, hogy vannak nekem.

14. csikil4ny (válaszként erre: 12. - 55Judit)
okt. 27. 14:02

Így van! Viszont én rengeteg olyan anyukával találkozok, akiknek tényleg az életük a gyerneknevelés, nem azért, mert ezt választották, hanem azért, mert egyedül maradtak a feladattal.

Nem ellent mondok, csak árnyalom. Nem mindegy, hogy két ember vállal gyermeket, s aztán egyre hárul, vagy két ember viszi a napi terheket. Az első esetben nem merném kijelenteni, hogy miért vállalta, vagy nem szereti, viszont most már lehet, hogy el kell gondolkodni nőként, hogy akkor is akarok-e gyermeket és hányat, ha tudom egyedül maradhatok vele, velük. Na de ez másik téma.

13. plavalaguna (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
okt. 27. 13:25

Szerintem ez pont fordítva van. És a környezetemben sokan gondolják ugyanezt. ahogy nő, egyre Önállóbb, okosabb, kevésbé szorul rá az emberre minden apróságban, egyre könnyebb. Persze a következetesség, és a példamutatás alap, hogy az ember ne köpje szembe magát gyereknevelésben.

Enyimek már bőven középsulisok, összehasonlithatatlanul könnyebb, mint kicsinek volt velük. Ügyesek, önállóak.

Szóval szerintem téyleg fordítva van. Ahogy nőnek egyre kevesebb a probléma. És én ezt látom alapnak a környezetemben is.

12. 55Judit (válaszként erre: 9. - Csikil4ny)
okt. 27. 12:48
Nem azt mondtam hogy nincsenek plusz feladatok a gyereknevelésben. Hanem azt, hogy aki szereti a gyereként az nem gondként és áldozathozatalként éli meg. Akinek ez áldozat, jobb ha nem is szül.
11. globus (válaszként erre: 6. - Szegfűrózsa)
okt. 27. 12:48

Valószínüleg pénzügyben olyasmire céloz, mely szerint kisbabának építőkocka, nagyobbnak legó, még nagyobbnak drága kütyü, aztán lakás, autó.

Ideális esetben ezek nem követelés tárgyát képezik. Az tényleg gond.

10. csikil4ny (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
okt. 27. 12:44
Igen, mert míg kicsi a gyermek, a szülő az isten, aztán ahogy nő, a gyermek személyisége kibontakozik, szembemehet a szülői elvárásokkal. Nagyon függ attól, hogy milyen kortárscsoportba kerül.
9. csikil4ny (válaszként erre: 7. - 55Judit)
okt. 27. 12:42
Ez azért szerintem nem pont így van. Ha így lenne, sokkal több gyermek születne, nem tántorítaná el sokakat a gyermekvállalás. A gyermek sok átszervezéssel, kompromisszummal, akár feladással jár. Viszont, ha ezt vállaltuk, a legnagyobb baj, ha a gyermeknek ezt felhánytorgatjuk.
8. csemár (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
okt. 27. 03:49

Igaz!

(Nem szeretetfüggő. Szerintem.)

7. 55Judit (válaszként erre: 3. - Globus)
okt. 26. 19:25

Én se nálunk.

Szerintem aki nem gondként tekint a kihívásra, akkor az nem is gond hanem az élet természetes velejárói.

Hányszor hallottam már hogy mekkora gond egy gyerek felnevelése! Mennyi áldozatot kell hozni mire felnő egy gyerek! Én ezzel sem értek egyet. Aki igazán és szívből szereti a gyerekét, annak nem áldozat amit érte tesz.

okt. 26. 19:17

Általában pénzügyekre fordítják le ezt a mondást. Az évek előrehaladtával anyagilag lehetnek is nagyobbak a kiadások...!

Önállósodásuk során pedig a rengeteg külső hatás következtében új utakra is lépnek, ahol már a szülői tanácsokat, kéréseket nem mindig fogadják el...

Az ifjú felnőttek gondjait a szülő már nem tudja orvosolni sok esetben..., de az aggódás, agyalás bizony fájóbb gondokat okozhat, mint az előző években volt.

5. 55Judit (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
okt. 26. 17:49
Most gondolkodtam, de nem is emlékszem gondokra. Még csak beteg sem volt. A mumpszon és a bárányhimlőn kívül. Még egy nátha se.
4. xochipilly (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
okt. 26. 17:35
Szerintem ez nem igaz. Minden életkorú gyerekkel van gond, csak másmilyen. Pl. 10 évesen már nem kell a sarkában lenni, hogy ne egye meg a mosóport, viszont lehet, hogy minden nap harcolni kell, hogy tanuljon...
okt. 26. 17:34
Nálunk nem vettem észre.
okt. 26. 17:25
Azt mondja a mondás.
okt. 26. 17:10
Ki hogy látja?

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook