Kisfiamnak mar 2 hete leesett a koldokcsonkja, de koldoke meg mindig verezget. Normalis ez? Alkohollal fertotlenitem neki. (tudásbázis)
Szia!
Nekünk az mondta a gyerekorvos (aki 10 évig előtte gyerekosztályon dolgozott a kórházban), hogy ha kivérezne a köldöke akkor adjak neki Konakiont (azon kívül is, amennyit amúgy is kapnia kell ebben a korban). Így is volt, kivérzett, adtam neki Konakiont és el is múlt.
Természetesen erről kérdezd meg a te gyerekorvosod, mert mindenki mást mond. Egy biztos. Nekünk használt.
"Konakion= K-vitamin= vérzékenység elleni szer "
Szia Kolibri!
Nekünk is volt ilyen anno. (Most 1,5 éves a kislányom). Miután leesett a köldökcsonk, még vérezgetett. Nagyon picikét, de vérezgetett. Már megijedtünk, hogy vmi gond van. A dokim és a védőnőm akkor azt mondta, már ne kenjem alkohollal, csak hintőporozzam, mert az alkohol nagyon kiszárítja a bőrt (addig sem kentük minden peluscserénél, csak naponta 2x). Aztán pár nap alatt el is múlt. A hintőpor, amit használtunk: sparsodium hexachloropheni, receptre írta fel a dokink.
De azért ilyen pici babát inkább megmutatnék a dokinak, szerintem vidd el hozzá, csak nézze meg, és mondjon rá valamit!
pelusozáskor mindig szórtam rá picit.
én kiöntöttem egy kevés hintőport egy üres tégelybe és fültísztitó pálcikát tettem bele-arról szórtam rá a köldökére-így csak a köldökére ment rá a hintőpor-mert amúgy azt mondták a bőrére ne nagyon menjen-gondolom szárítja nagyon.
Szia!
A kislányom 36. hétre született, 4-5 hét volt mire leesett neki a csonkja és nehezen is gyógyult. Ha túl sokszor törölgeted az alkohollal, azzal csak rontasz a helyzeten!
A hintőpor neve: Sparsorium hexachloropheni
nem adtak receptet?amúgy recept nélkül is meg lehet venni rossmann-ban dm-ben.
hexachlorophen hintőpor
az enyémnek is vérzett picit.én nem kenegettem sokat alkohollal-megmutattam a dokinőnek.ő megnyomkodta megnézte kitörölte a vért onnan-alkohollal.és csak annyit mondott minden ok-hintőporoztam.mondjuk hintőport már a klinikán adtak és megmutatták hogy kell behintőporozni.
nekem nem volt rajta semmi-még fürdésnél sem amúgy sem áztattam a babát-csak átfolyt rajta a víz ahogy lemosdattam és azt mondta a védőnénink annyit víztől nem lesz baja a köldökének.
Szerintem is illene szaraznak lennie, de friss ver szivarog, en mar mindig csak kore szaradva talalkozom rzzrl a verrel, meg szaraz veralvadekokkal.
Az alkoholt a doktorno javasolta,hogy fertotlenitse.
Szia!
A kéthetes babának már a köldöke teljesen száraz és tiszta. Ne kenegtesd alkohollal, Gyermekorvos nézze meg. Ne aggódj lehet egy kis sebgyógyulási zavar, de mutasd meg az orvosnak. Szülésznő vagyok.
További ajánlott fórumok:
- Szerintetek mit adjak az 1 éves kisfiamnak anyatej helyett: tápszert vagy tehéntejet?
- Hová tudok fordulni, hogy a kisfiamnak ne kelljen ismét első osztályban maradnia?
- 11 hónapos sokat betegeskedő kisfiamnak szeretnék valami immunerősítő vitamint, tudnátok segíteni?
- Segítsetek! Hogyan segíthetnék a kisfiamnak megszokni az ovit?!
- 5 éves kisfiamnak ki akarják venni az orrmanduláját.Ha van tapasztalatotok kérlek segítsetek.Picit izgulok, hogy jól döntünk e, ha engedjük!
- Mit vegyek az egy éves kisfiamnak szülinapjára?