Kisfiam (2, 5 év) az elmúlt két hétben 4-5-ször is eleredt az orra vére. Aggódjak? Van ennek jelentősége? Vagy volt és elmúlt és kész? (tudásbázis)
Ha biztos, hogy nincs semmilyen szervi baja, akkor tudok ajánlani néhány tippet.
Az én kislányomnak kb. fél éves kora óta akár alvás közben is elkezdett vérezni az orra. Egészen egy évvel ezelőttig. Olyan is volt, hogy hetente 3x. Most már csak kb. 2-3 havonta egyszer fordul elő.
Elkezdte magától félretenni az édességet. Tudatosan kerüli. Korall-kalciumot és C vitamint, valamint omega3-6-9-et adok neki. Nem minden nap, csak úgy hol ezt, hol azt. Azóta csökkent le az orrvérzések száma.
A calcium hiány és a C vitamin hiány okozhat orrvérzést, a sok édesség evés pedig ezek hiányát okozhatja.
Vidd el orvoshoz. Lehet, hogy egy kis semmiség, de legalább megnyugodsz.
Jópár évvel ezelőtt a keresztlányomnak és a keresztfiamnak is volt ilyen problémája. A nővérem nem foglalkozott ezzel, mondván semmiség. Én elvittem őket a fül-orr-gégészetre, csináltak röntgent is és egy rutascorbin nevű gyógyszert írtak fel nekik. Aztán rendszeresen kellett járni kontrollra és ahogy nőttek, szépen el is múlt.
éppen azért tippelgetek, mert nem tudom, hogy van-e olyan jelentősége, hogy ezzel ovosrhoz vigyem, feleslegesen nincs kedvem dokihoz járogatni, arról nem beszélve, hogy ez nálunk épp nem egy egyszerű eset.
vérnyomás problémája tuti nincs, mert néha megmérjük neki, tudom ez furán hangzik, de látja hogy mi is mérjük a magunkét és kéri, így megszoktuk neki mérni, és nincs baja
További ajánlott fórumok:
- Van-e jelentősége a " dinnyére sört?" szólásnak?
- Nyaki nyirokcsomó duzzanat jelentősége
- Az ölelés jelentősége
- Van jelentősége annak, hogy kimondjuk, vagy éppen nem mondjuk ki azt, hogy "szeretlek"?
- Van-e jelentősége egy párkapcsolatban, hogy kiket néz meg a párom a közösségi oldalakon?
- Kisfiam megette a csokinyuszit, a csomagolás egy részével együtt. Aggódjak? Mit csináljak?