Kisfiam 1 születésnapjára autós vagy vonatos tortát szeretnék sütni, milyen ötleteitek vannak? (tudásbázis kérdés)
Mennyire vagy gyakorlott?
Itt van egy nagyon egyszerű, képsorral:
De ha dolgoztál már marcipánnal, vagy fondanttal, akkor azokból sokkal szebb dolgokat lehet csinálni.
Az első tortám nekem is a fentihez hasonló volt, a teherkocsikat gumicukrokkal pakoltam meg, nagy sikere volt a gyerekek között.
De 1. szülinapra még nyilván nem kell ilyesmi.
Én általában úgy nyerem az ötleteket, hogy a google képkeresőjében keresek, pl. jelen esetben train birthday cake szavakkal és kidob egy csomó képet, amit végig lehet nézegetni.
Ajánlom Pné Veronika naplóját, mert Ő már elég
sok figurás tortát készített házilag!!
Sok sikert a tortakészítéshez, és Isten éltesse
kicsi fiadat jó egészségben!!!
Én a vonatos tortát egyszer úgy oldottammeg, hogy a vonat törzse piskota tekercs volt, a fülkét ostyalapból vágtuk ki, a kémény tölcsér, a vezeteő egy marcipán figura, és a sinek kakaóporral színezett marcipánból voltak. A kerekek pedig kekszből. Nagy sikere volt!
Jó sütögetést!
Neten már keresgélek de nem bukkantam rá a nekem valóra...még bő egy hónap van az ünneplésig.
Igazából pontos receptre és képekre lenne szükségem..
További ajánlott fórumok:
- Mikor tartod a születésnapod?
- Te mit kérnél a születésnapodra, ha egy "jótündér" teljesítené? Nem kívánságlista kell, csak 1 dolgot...:-)
- Milyen reggeli és vacsora ötleteitek vannak, amikhez nem kell kenyér?
- Autó formájú tortát szeretnék a kisfiam 2. születésnapjára. Ötleteket várok hogyan fogjak hozzá.
- 4. születésnapjára szeretném ezt megvenni a kisfiamnak, szerintetek?
- Milyen zenét ajánlanátok kisfiam születésnapi videójához?