Kiscicát hoztunk a házhoz, nagyon fél. Mit tegyünk? (tudásbázis)
amikor először hoztam haza macskát, akkor pár napra beköltözött a szekrény mögé.
után már nagyon-nagyon éhes lehetett meg wc-znie kellett, szóval előjött és elfogadta az ételt, piszkított.
majd utána fokozatosan, de főleg éjszaka megismerkedett a környezettel. megtanulta.
hozzáteszem, hogy ez már egy felnőtt állat volt
Hozzánk is került egy cica,aki nagyon félt. Mi mindent kipróbáltunk,de semmi nem jött be. Kénytelenek voltunk visszavinni,mert enni sem akart. Ott viszont felvidult,és jól érezte magát a testvérei között.
Igaz azóta ismét van egy kiscicánk,de ő más,talpraesettebb.
Viszont a szeretgetés szerintem a legfontosabb.
esetleg segíthet a Feliway párologtató.
ez egy konnektorba dugható kis párologtató, amely a macskák számára nyugalmat jelző anyagokat párologtat a levegőbe.
az emberek számára nem érzékelhető.
nekem még nem volt rá szükségem, de többen is mondták már, hogy valóban hatásos!
állatpatikákban kapható. (és nem reklámnak szántam, mert semmi közöm nincs a forgalmazásához:)))
szia! 3 hónapos kor már bőven elég idős ahhoz, hogy elválasszátok a szüleitől és testvéreitől.
valószínűleg kell neki néhány nap, amíg megbizonyosodik afelől, hogy biztonságban van nálatok. addig is próbáljátok minél többet símogatni, dajkálni. kerüljétek az erős, hirtelen zajokat, amik megijeszthetik.
hidd el, hamarosan beilleszkedik, és ha biztonságban érzi magát vagány kis cica lesz!
Köszi az ötleteket. Akkor lakódoboz, plüss állatka, ezt kipróbáljuk.
Az udvarra természetesen még nem mehet ki, mert tuti világgá futna, és semmi nem köti még hozzánk.
Az olyan játékok sem érdeklik sajnos, ahol neki kell produkálnia magát, pl papírgalacsin, meg lógatós játékok is hidegen hagyják, csak áll és reszket. Ölben amúgy, takaróba csavarva, elvan órákig, még jó, hogy nyári szünet van a kislányomnak, ér ráér. De ahogy letesszük, akár az ágyra is, újra megsemmisül :(
Bocsánat kicsit gyorsan válaszoltam! :)
Szerintem tegyétek egy nagyobb dobozba, hogy előbb szokja meg a környezetet, és az új embereket! Sokat simizzétek, a nagy helyiségben azért fél, mert nem érzi biztonságban magát! kéne neki egy kis saját vacok, ahova elbújhat, de ugyanakkor szemmel is tudja tartani a terepet! Egy nagyobb doboz, oldalára fordítva szerintem jó lenne, kibélelve párnával, vagy egy puhi takaróval! Tejcsi, meg hami is ott legyen a közelében.
NEm tudok jobbat, nálunk ezek a dolgok mindig beváltak! Eddig hozzá volt szokva a tesóihoz, meg a mamájához, és most elkerült egy teljesen idegen környezetbe, nem tud mit csinálni!
Lehetne mondjuk azt is, hogy ölbe veszed, és simized, beszélsz hozzá, nyugtatgatod, pont mint egy kisbabát!
Sok simogatás, nyugtatgatás kell.
Nem lenne hajlandó egy kis játékra? A kis cicáknak lételemük a játék, a vadászat, próbáljtok ki, hátha figyel rá és oldódik.
Sziasztok!
Tegnap hoztunk a családi házunkba egy 3 hónapos cicust. Szerető gazdiktól, szerető anyja és tesója mellől hoztuk el. Kosárból kiengedtük a szobába, elbújt, nem jött elő két órán át. Azóta előjött, de remeg, tág pupillák, riadt tekintet. Halkan, kedvesen beszélünk hozzá, etetnénk (de nem kell neki). Szerintem sokkot kapott. Lazán betekertem egy kis takaróba, úgy hagyta magát dajkálni, de rezeg, mint a mobiltelefon. A mai nap sem változtatott semmit rajta. Most mi lesz, belehal a bánatba, hogy elválasztottuk?
További ajánlott fórumok:
- Tegnap kaptunk egy 5 hetes kiscicát. érdekelne, hogy mit lehet már vele etetni?
- Hogyan etessük az eldobott kiscicát?
- 2 hetes bolhás kiscicát mivel lehet "kezelni"?
- Találtam egy kb. 2 hetes kiscicát, mivel etessem, hogyan gondozzam?
- 6 hetes kiscicát lehet fürdetni? Hasmenés után
- Találtunk egy2-3 hetes kiscicát, hányszor etessem egy nap?