Kinek mitől múlt el az ekcémája? (tudásbázis)
Szia! Én egész életemben küzdöttem vele, remélem küzdök is még vagy 20 évig. Van, amikor évekig enyhe tünetek vannak, van, amikor évekig nem használ semmi. Tapasztalatom szerint az Eucerin termékek atópiás bőrre való csaladja tényleg használ. Amikor megtehetem irány a tenger, a sós víz is csodaszer, gyerekeknél, nálam is ezt vettük észre. Mondjuk ezt nem tudjuk megoldani minden évben, de jó lenne! Ha akut és komoly tünetek támadnak, akkor persze szteroid kell.
Néha rájövök mitől alakul ki, de legtöbbször nem.
És hogy viselem? Nagymamám szavaival élve: szarul, de büszkén. Nem szó szerint büszke vagyok rá, csak kemény vagyok és kibírom.
Eucerin atopi controll ,ami szinte azonnal szünteti a tüneteket. Az Eucerinnek van tusfürdője is, az is nagyon jó.
Ezek azonban csak tüneti megoldások, ha valami kiváltja akkor azt célszerű megszüntetni. Ahhoz, hogy ne vakon próbálkozz egy pár napig írj fel minden ételt és italt, hogy mit fogyasztottál.
Lehetőség szerint ne egyél össze-vissza ezidő alatt, hogy el tudd különíteni ha tünet jelentkezik, hogy mitől jött ki és mi okozza legerősebben. Lényegében bármilyen étel-ital okozhatja és nem csak a leggyakoribb ismert allergének. Ha azok közül volna valami már kiderült volna. A szokásos immunerősítők sajnos ilyenkor nem sokat segítenek ha közben beviszed az allergént, bár próba szerencse. Ha az eddig leírtak nem vezetnek jobb irányba akkor javaslom az ételallergia tesztet, sajnos csak tb nélkül van így csak ha muszáj.
Biztos, hogy nem tud.:((
A bőrgyógyászok is csak tapogatóznak, van pl. 21 krém, kenőcs, azt próbálgatják.
Igen voltam két magan bőrgyógyásznál, egy sztk-s bőrgyógyásznál és a bőrklinikán.
Szterodidos krémet írnak fel mindig, de ha abbahagyom a krém használatát pár nap múlva több helyen és erősebben jön vissza az ekcéma.
Úgy írok hogy nincs ilyen problémám.
Mielőtt elkezdtem fogyasztani a méhpepmpőt, sokat olvastam róla.
Pl ezt:
"Ekcéma
Allergikus tünetű akut gyulladások esetén már az első napokban megmutatkozik a hatása. A méhpempőt külsőleg napi 2-3 alkalommal alkalmazhatjuk, például krémekbe keverve. Mellette fogasztható is a méhpempő a hatás erősítése végett, napi 1-2 grammos. adaggal. A kezelést 1-2 hónaponként szakítsuk meg 2-3 hétre."
Az oldalt nyilvánosan nem mutathatom meg, mert az reklám amit itt nem lehet. De van krém is, keressél rá a méhészeti termékeknél.
Sziasztok!
Atópiás dermatitiszem van október óta, előtte soha nem volt ekcémám.
Minél többet olvasok az ekcémáról annál jobban el vagyok keseredve. Látom, hogy sajnos sok embernél egyáltalán nem múlik el.
Félek, hogy én is így járok. Nekem az egész testem ekcémás.
Nekem szemgyulladással indult, ami két hónapig nem múlt el, azután bedagadt a szám (nem volt vészes) azután a könyökhajlatom lett ekcémás.
Olvastam, hogy a szteroid roncsolja a bőrt, ezért nem sokat használtam, mégis elfogyott október óta egy tubus Locoid.
Ennyi szteroidtól lehet TSW-m?
Depressziós is lettem az ekcéma miatt. Fáj mindenem és nagyon csúnya vagyok, az arcom is vörös 😞
Ti ezt hogy viselitek?
További ajánlott fórumok:
- Kinek mikor múlt el a terhességi rosszulléte?
- Terhességi hányinger, kinek mikor múlt el?
- Kinek mikor múltak el a rosszullétek?
- Hólyaghurut kinek mikor múlt el? Nekem 6 napja van cifrán és Monuralt szedtem már, de semmi.
- A Mária utcai bőrklinikán volt akinek meggyógyították az ekcémáját?
- Condyloma kinek mitől múlt el?