Kinek, hogy viselte a szuka kutyája az ivartalanítást követő napokat? (beszélgetős fórum)
A kutyánk a műtét után eléggé kába volt, de kb. fél órára rá lassan felállt, pisilt. Enni nem kapott, csak másnap. A műtét napján sokszor és sokat hányt, főleg vizet, mert ugye csak azt kapott... Másnaptól sokszor kis adagokat kapott enni, és evett is rendesen. Széklete csak harmadnap volt. Első éjjel a karfán keresztül felugrott mellém az ágyba, fájhatott neki rendesen... :( A sebe nem lett bekötözve, Aloe First-el fújtam neki, ami csípte, de javult tőle. Két-három napig láttam, hogy fáj neki, aztán gondolom már csak viszkethetett, mert másképp viselkedett, nem olyan szenvedősen, de mégis nyugtalanul. Gallér volt a fején. 10 nap múlva szedték ki a varratokat. A sebe szépen begyógyult, de a hasán maradt egy nagyobb guga, szerintem van ott benőtt, ki nem szedett varrat.
Mi a cicánkat vittük el ilyen műtétre. 4 napig meg volt sértődve utána és került minket. Csak a kutya mellé volt hajlandó odabújni. De aztán megbékélt.
A mi kutyánk csak a műtét napján volt kába, utána semmi gond nem volt vele. Én varrtam neki ruhát, így a sebéhez hozzá sem fért, de a dolgát el tudta végezni:)
Ilyet én sem tapasztaltam, még a nagymamám idősödő tacskója se. :)
Nálam elég sok kutya lábadozik ivartalanítás után, egy eset volt bajos, ő szívbeteg volt és rosszul viselte az eltatást.
A szukákon gallér sem volt soha, csak tapasz és Ramofix "ruha".
Másnapra szinte mindegyik visszatért a megszokott életéhez. :)
A varratot nem könnyű elszakítani, sőt!
Fiatal kutyánál előfordul, hogy egy hét után is ki lehet szedni a külsőt. Nagy szőrűeknél jobb hamarabb, mert benövi.
A dokink elmagyarázta, hogy az egyik belső varrat, ami nem felszívódó (örökre ott marad) tartja össze a hasfalat, a középső felszívódik, az a kötőszöveteket, a külső, amit látsz, az csak a bőrt.
nekem egyik kutyám se hízott el. se fiúk, se lányok. lehet, h az ivartalanítás időpontjától is függ a végeredmény.
A mi kutyink aznap nagyon kába volt, a lakásban pátyolgattuk, próbált felkelni de nem bírt és zuhant vissza. Óvtuk, nehogy megüsse a fejét. Párom egész éjjel mellette volt.
A sebét kötözni kellett, de vagy ő, vagy a másik kutya mindig letépte, így sok értelme nem volt.
Másnapra már minden oké volt vele, de a műtét napján, bizony szeretgetni, felügyelni kellett nagyon. Azóta is nagyon hálás nekünk. :)
eljátszotta a hattyú halálát, majd mintha misem történt volna :)
A mi kutyusunk 3 órával a beavatkozás után felkelt, kiment pisilni, ivott.
Másnap reggelre pedig ugyanúgy szaladgált, vidám volt. Szerencsére a varratokat sem piszkálta.
De ha esetleg tépi a varratokat lehet kérni "tölcsért" a fejére.
Legfeljebb a szemén látszott, hogy valami történt.
Sajnos a műtétnek egyik mellékhatása, hogy a gondos odafigyelés mellett is nagyon elhízott szegénykém.
nálunk nem kötözik be a bevarrt sebet.
ha normálisan meg van varrva, nem szakítja ki. kérdés, h a dokid milyen minőségű varratokat kreál. tényleg mondhatod neki, h csinálja erősebbre, mint az átlag. de nem az ugrálástól van a baj, hanem attól, h tépik magukról a varratot. az enyémek is ezt tették, és még így se volt semmi gond. viszont volt olyan nőstény macskám, aki kiszedte az összeset, és össze kellett varrni ismét.
Nekem is az van es mar aznap este fel akart ugrani az agyra....persze picit verzett is a varrat de en atkotoztem neki ,hogy rendesen tartsa.De mondhatod a dokinak is,hogy kosse be rendesen,mert eleven a kutyus.
Nekem nagyon eleven, mozgékony kutyám van és azért ha ő ugyanugy fog viselkedni mikor benne van a varrat, félő hogy felszakitja:\
a varrat általában 10 napig van benne.és normális esetben 2 nap után már nem fáj neki. a két napra kérni kell fájdalomcsillapítót a dokitól.
Mennyi ideig tartott ezt a "visszafogottság"?
Hány napig/hétig van benne a varrat?
volt olyan kutyám, aki egy hétig jajgatott, amikor meg kellett mozdulnia.
volt olyan, aki másnap felállt, és mintha semmi baja lenne, folytatta az életét.
és volt köztes eset is -- két nap szenvedés, aztán semmi probléma.
abszolút személy-vagyis kutyafüggő...
Egy hetig elegge fura volt de az betudhato annak,hogy nem tudja ugy csinalni a dolgat ahogy elotte,mert huzodik a sebe,kotyagos meg az altgatastol.Varrat szedes utan minden rendben volt nalunk.
Mennyire volt más a kutya viselkedése?
Pontosan mit szeretnel tudni?
Kinek, hogy viselte a szuka kutyája az ivartalanítást követő napokat?
További ajánlott fórumok: