Kinek hány hónap el maradása van bármilyen számlával? (beszélgetős fórum)
Igen, veszekedtem egy sort velük...Elnézést ugyan nem kértek, de legalább megtudtuk, hogy a főelzárón kívül beraktak valami biztonsági zárat és azt nem nyitották meg a kedves szerelők:)
A szomszédunk már kandallóval fűt, meg hát elég sokan a környéken. Néha mi is, de a kisfiam miatt nehézkes.
A szomszédunknál kikapcsolták a gázt, mert nem tudtak fizetni. (Van sajnos ilyen is.)Arra értünk haza múlt hét hétfőn, hogy 10 fok van a lakásban...
A szolgáltató elzárta a főcsapot, amíg levágták az Ő órájukat. Ja, csak elfelejtették megnyitni utána a főelzárót. Hát vicces, amikor 2 éves gyerekkel, munkából 39 fokos lázzal 6-ra hazaérsz a 10 fokos lakásba. Na ennyit a szolgáltatásról...
Nekem ebben a hónapban jött az összevont kukaszámla, a fél évi biztosítás; szerencsés esetben kb. 10 ezer lesz a havi konyhapénzem;
de minden kifizetve! Ezt az összeget eloszto, 30-cal, és tudom, mennyit költhetek naponta.
Ezt így kell csinálni! Voltam szorult helyzetben, és bizony kénytelen voltam a szociális osztályhoz fordulni. A bemutatott számlák után kaptam anyagi segítséget (élelmiszer utalványt). Volt, hogy a nélkülözhetetlen gyógyszeremet is kiváltották.
Most már gondolnom kell arra, hogy jön a 2. félévi biztosítás és a 3 havi kukadíj. Bizony lesz tükörtojás, rántotta, tarhonya és bundás kenyér teával. És a fűtési szezon is hamarosan beköszönt, szóval észnél kell lenni.
ha ez ilyen egyszerű lenne senki nem tartozna senkinek:DDDDDDDDDDDDDD
amikor kajára sincs valakinek akkor nem a számlák lesznek neki az elsők...
Soha nem fogod megérteni, ugye?
Soha nem fogod megérteni, hogy nem magyarázatokat meg önigazolásokat kell gyártani a nemfizetésre, hanem először kiegyenlíteni a számlákat? A maradékból pedig élni. Ez a normális. Ez a tisztességes. Ez a minimális minimum.
Akinek nem futja internetre, az lemondja. Vagy nem telefonál. Vagy vigyáz a vízfogyasztására stb. Mindegy, a lényeg: alapvető dolog kiegyenlíteni a számlákat, azaz kifizetni, amit elfogyasztottunk.
Ez nem fröcsögés, ez a normális hozzáállás az élethez.
Ma megkaptam a nyugdíjamat: összes számla kiegyenlítve még az is, ami csak okt. 1-én lenne aktuális... Nyugodtan alszom végig az elkövetkezendő éjszakákat. Felszólítás nem jön, kölcsönkérésre nem lesz szükség. Szűk 65 ezer forinttal nem lehet nagyon messzire menni.
Azért megvagyok, bár nem francia pezsgőt iszom a kaviár mellé.
Lehet itt beszélni becsületről, lentebbi hozzászólásban említett "erkölcsi és gazdasági kötelességről". Gondolom Ők azok a mintapolgárok, akiknek soha nem volt gondjuk egyetlen számla befizetésével sem. De fogjuk már fel végre, hogy sokan nem azért sakkoznak a számlákkal, mert úgy tartja úri kedvük. Mondhatjuk, hogy ossza be, tegye félre, de ha közbejön egy előre nem látható kiadás, borul minden.
Persze mindig vannak linkek, akiket nem izgat, hogy jön a felszólító levél, de azokat nem kell egy kalap alá venni a létminimum alatt élőkkel.
Namármost. Akinek nincs anyagi gondja, az örüljön neki, és ne prédikáljon össze-vissza.
Egyszerűbb, ha drámázás meg kifogások helyett befizeted határidőre a számláidat.
Ahogyan a normális, becsületes emberek teszik.
Ezt úgy érted, hogy amennyiben a hónap valamelyik részén ki tudjuk fizetni, akkor ua. az összeg más napon is rendelkezésre kellene, hogy álljon, hiszen csak el kell tenni odáig. Anélkül, hogy elköltenénk. A kassza felülről zárt, csak rajtunk múlik, miként osztjuk be.
Ez csak arra az esetre vonatkozik, amennyiben minden számlát kiegyenlítenek, csak időben megcsúszva.
A szolgáltatót nem érdekli, hogy ki mikor kapja a fizetését, a nyugdíját, a gyesét, mettől meddig van a munkaidője, milyen messze lakik, szóval minden bármi másra is fütyül.
Ha azt kéri, hogy 15-ig vagy 26-ig legyen befizetve, akkor punktum. Minden más mese-mese-meskete.
Tudomásul kell venni - és ez minél előbb ajánlatos addig, amíg nem verik rád a napi büntetőkamatot.
Nem veszem fel a kesztyűdet, mint mondtam.
Azt mondtam, hogy más ember is dolgozik és gyereke van, sőt, akár több gyereke is, sőt, akár nem otthon dolgozik, hanem rengeteg utazással bebumlizik a munkahelyére és vissza, s ezt nem használja hivatkozási alapnak a számlák nem fizetésére.
Sem azt, hogy messze lakik a postától.
Ennyi.
Igazad van. Te erre lennél képtelen...
Igazad van, sokan gyerek és munka mellett csinálnak mindent. Én erre csak így vagyok képes.
Én egyenlőre csak a 2 éves fiam mellől dolgozom 8 órás távmunkában, úgy, hogy velem van és nem bölcsiben. (Oda majd csak 1 hónap múlva kerül. Nappal vele vagyok és háztartást vezetek, éjjel dolgozom és még csak 2 éve csinálom ezt. A szülés napján is dolgoztam, majd utána 3 nappal újra. Tudom, sok emberhez képest sz.r vagyok, de a családom megbecsül. Néha kések a számlák befizetésével, de ettől már a szemedben a társadalom szennye vagyok.)
IGAZAD VAN, IGAZAD VAN!!! VÁLLALOM!!!
További ajánlott fórumok:
- Írjatok bármilyen mondatot ami H-val kezdődik!!
- Lakberendező vagyok. Szívesen válaszolok bármilyen, a témával kapcsolatos kérdésre
- Keresztnevek szóláncban /akár becézett alakban is, bármilyen külföldi keresztnév is lehet/
- Medrol - Bármilyen tapasztalat érdekel!
- 10 hónapos babát érdemes-e már elvinni munkahelyi/vagy bármilyen/mikulás ünnepségre?
- Tudtok Kaposváron, vagy környékén bármilyen babás programot vagy klubot, ahol a 21 hónapos fiam jól érezheti magát, és nem mellesleg én is?